Hlavní obsah

Dortmund - Hertha 3:1Dortmund se posunul do čela tabulky, Mönchengladbach je poslední

Dortmund
Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu zvítězili ve třetím kole německé ligy nad Herthou Berlín 3:1 a posunuli se do čela tabulky o skóre před Bayern Mnichov. Brankář vítězného týmu Roman Bürki poprvé v sezóně v lize inkasoval. Přispěl k tomu i Vladimír Darida, který odehrál za Herthu celé utkání. Na poslední místo spadl Mönchengladbach, který prohrál v Brémách 1:2 a v této sezoně zatím nezískal ani bod.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Útočník Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang slaví gól proti Hertě.

Článek

Do vedení dostal Borussii ve 27. minutě po Kagawově centru hlavičkou Hummels. Po přestávce navýšil náskok domácích po pohledné kombinaci Aubameyang, jenž se v této sezoně prosadil zatím v každém zápase.

Hertha dokázala snížit v 78. minutě, když Daridovu střelu vyrazil brankář Bürki pouze ke střídajícímu Kalouovi, který pohotově zakončil do odkryté branky. Berlínský celek ale na vyrovnání nedosáhl, v nastavení naopak zpečetil výhru Dortmundu Ramos.

Brémy s Gebre Selassiem v sestavě slavily výhru

Po sérii několika neproměněných šancí na obou stranách otevřel skóre zápasu Brémy - Mönchengladbach v 39. minutě z penalty domácí útočník Jóhannsson. Vedení Werder neudržel ani do přestávky, v závěru prvního dějství vyrovnal Stindl.

V 53. minutě vrátil Brémám vedení hlavou Vestergaard, který se v dánském dresu představil i na mistrovství Evropy do 21 let v Praze. V závěru dostali domácí další možnost skórovat z pokutového kopu, Kroos ale minul branku. U premiérové výhry Brém v této sezoně nechyběl ani obránce Theodor Gebre Selassie, jenž odehrál celé utkání.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Dortmund - Hertha Berlín 3:1 (27. Hummels, 51. Aubameyang, 90.+3 Ramos - 78. Kalou)
Brémy - Mönchengladbach 2:1 (39. Jóhannsson z pen., 53. Vestergaard - 45. Stindl)

Reklama

Související témata: