Hlavní obsah

Lewandowski nechce ani do Realu, ani do Anglie. Rozdíl je jen v penězích

Mnichov/Praha

Čestný prezident mnichovského Bayernu Franz Beckenbauer sice v rozhovoru pro agenturu DPA o Robertovi Lewandowském mluvil jako o akvizici figurující na seznamu madridského Realu, v Anglii se zase spekuluje o vehementním zájmu Liverpoolu a Manchesteru United, polský legionář však nevidí důvod, proč by měl z mnichovského Bayernu odcházet. „Není rozdílu mezi Bayernem a anglickými kluby. Ten je jen v penězích,“ ohradil se Polák proti názorům, že Mnichov po sezóně opustí.

Foto: Naseem Zeitoon, Reuters

Polský útočník Robert Lewandowski nemíní z Bayernu odejít.

Článek

Madridský Real nijak nepopírá, že by Lewandowského rád přivedl na Santiago Bernabéu. Ostatně, i nový trenér Bílého baletu Zinedine Zidane se nechal slyšet, jak moc rád by polského snajpra ve svém mužstvu měl. Žádný div, když se sedmadvacetiletý polský útočník pyšní od příchodu do Mnichova skutečně obdivuhodnou střeleckou bilancí. Jeho průměr na zápas totiž činí 1,5 gólu, takže se stal tím nejvyhledávanějším artiklem na evropské fotbalové burze.

I anglické kluby po něm touží. Manchester United a především pak Liverpool, kde působí od října německý kouč Jürgen Klopp. Ten totiž Lewandowského vedl a trénoval po dobu čtyř let, co společně působili v Dortmundu. Mělo by tedy logiku, kdyby se jejich spojenectví obnovilo.

Tedy, pokud by měl polský kanonýr zájem, čemuž zatím nic nenasvědčuje. „Nevidím žádný rozdíl mezi Bayernem a anglickými kluby. Tedy rozdíl tady je - v penězích. Anglické kluby jich mají na utrácení spoustu, ale měli je vždycky a Bayern jim přesto byl schopen konkurovat," potvrdil před pátečním startem jarní části bundesligy Robert Lewandovski, že se mu z Německa nechce nikam odcházet.

„Není v Anglii klub, který by zastavil Bayern jen proto, že má víc peněz."

Lewandowského neznepokojují ani zprávy o tom, že nový trenér Bayernu Carlo Ancelotti přivede v létě do Mnichova Gonzalo Higuaína z Neapole a on by tudíž nemusel mít v mužstvu tak výsadní postavení, jako dosud.

„Nevím, jak vypadají budoucí plány vedení Bayernu, ale ať přijde Higuaín, nebo někdo jiný, pro mě by to problém nemělo představovat. Budu hrát stále, ať do Bayernu přestoupí kdokoli. Jsem dost silný a hlavně jsem přesvědčen o vlastních kvalitách," nechal se slyšet Lewandowski.

Reklama

Související témata: