Hlavní obsah

Gól kola v bundeslize! Rána mi parádně sedla, liboval si Darida

Brémy

Záložník Herthy Berlín a české reprezentace Vladimír Darida v bundeslize v probíhající sezóně září. Stal se dirigentem mužstva, sklízí obdiv za naběhané kilometry, a také góly. Tím čtvrtým v probíhajícím ročníku pětadvacetiletý hráč otevřel skóre zápasu v Brémách. Balón poslal do horního rohu domácí branky. Na tři body to ale nakonec nestačilo (3:3).

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Darida (vpravo) se raduje z parádního gólu do sítě Werderu Brémy.

Článek

„Byl to fotbalový instinkt. Skjelbred vyhrál hlavičkový souboj, balón se dostal ke mně. Byl jsem nějakých dvacet metrů od brány, což je moje parketa. Nikdo ze spoluhráčů nebyl v lepší pozici, tak jsem si řekl, proč to nezkusit. Rána pravačkou mi sedla přesně tak, jak měla a byl z toho i hezký gól," popsal svoji parádní trefu, mnohými označovanou za nejhezčí gól 19. kola.

Hertha vedla v poločase 2:0, vypadalo to, že do Berlína poputují všechny tři body, jenže nakonec zbyl na Daridův tým jeden. „My jsme do Brém jeli s přáním získat alespoň bod, ale nejlépe všechny tři. Zápas se pro nás vyvíjel dobře. Z tohoto pohledu to je určitě ztráta," litoval Darida.

Dvakrát jeho tým vedl o dva góly. Český záložník měl pro konečnou remízu logické vysvětlení: „Ne nadarmo se říká, že vést v poločase o dvě branky, je ten nejnebezpečnější výsledek, co může být. Werder vsadil po přestávce všechno na jednu kartu. Riskoval, útočil. Pustili jsme je do jednoho brejku, z něhož snížili. Chytili se hráči, ale i diváci. My jsme ještě stihli dát na 3:1 a zřejmě se nám do hlav dostalo, že už je hotovo. Jenže oni dál útočili, Pizarro dal během dvou minut dva góly a bylo srovnáno. Zápas za čtvrt hodiny skončil. Z naší strany to byl opravdu špatný druhý poločas."

Čtyřicet bodů, pak se uvidí

Hertha je v tabulce bundesligy třetí. Po letech sahá po účasti v Lize mistrů. Tato vidina však v kabině žádné velké ambice nebudí. „My žádné pohárové ambice nemáme... V tabulce jsme třetí, ale naším cílem je zisk čtyřiceti bodů jistoty. Ještě šest jich potřebujeme. Až je budeme mít, můžeme si klást další cíle," konstatoval Darida a dodal: „Náš cíl pro tuto sezónu je klidná záchrana a vyladění naší hry podle toho, co si kouč i my představujeme. Chceme propracovat náš herní projev. Na tabulku proto moc nekoukáme. Chyb děláme pořád dost, bylo to vidět i v Brémách. V další sezóně uvidíme."

Darida prožívá nejlepší sezónu v bundeslize, tým na něj spoléhá, přesto zůstává skromný. „V bundeslize to je zatím nejvydařenější sezóna. Dal jsem čtyři ligové góly a dva další v pohárech. V Německém poháru jdeme dál. Samozřejmě mám co zlepšovat, ale když bude sezóna takhle pokračovat, věřím, že na jejím konci bych mohl být spokojený. Rád bych, aby přibyly ještě nějaké góly. V Plzni jsem také zažíval krásné časy, když jsme hráli o titul. Dá se to určitým způsobem srovnat," konstatoval.

Po utkání si popovídal se spoluhráčem z reprezentace Theodorem Gebre Selassiem. „Čekali jsme na doping, takže jsme se v Brémách zdrželi. Zašel jsem za ním do kabiny. S Theem jsme probrali, co se děje v týmech, jak se komu daří, bylo to fajn," vyprávěl Vladimír Darida do telefonu.

Reklama

Související témata: