Hlavní obsah

Šimák je největším bundesligovým zklamáním

BERLÍN

Fotbalista Bayeru Leverkusen Jan Šimák je podle německé agentury SID největším zklamáním v sobotu ukončeného letošního ročníku bundesligy. Český záložník přišel do Leverkusenu loni v létě z Hannoveru s pověstí velkého talentu, podle agentury ale propadl na celé čáře.

Foto: Archiv

Fotbalista Jan Šimák získal v Leverkusenu pověst problémového hráče.

Článek

Šimákův přestup stál Bayer 6,5 miliónu eur. Klub počítal, že hráč, který měl velkou zásluhu na návratu Hannoveru do první ligy, zacelí mezeru po Michaelu Ballackovi. A to i přesto, že českého fotbalistu provázela také pověst nezkrotného bouřliváka.

Když fotbalista loni přestupoval, prohlašoval trenér Leverkusenu Klaus Toppmöller, že ho Šimákovy dřívější prohřešky proti disciplíně nezajímají. Český záložník byl však jen stínem krále střelců druhé ligy z uplynulé sezóny.

Zůstal osamocen

Navíc ani s trenérem Toppmöllerem nevycházel dobře. Za různé výstřelky "Toppi" dokonce Šimáka v lednu načas vyřadil z kádru. Záložník své zkraty omlouval novinářům s tím, že si v Leverkusenu nemůže zvyknout.

"Fotbalista s úžasnou technikou hrál jako vyměněný. Nedokázal se sehrát s ostatními a zůstal osamoceným hráčem, který si navíc lajdáctvím zazdil svou poslední šanci," konstatuje agentura SID a dodává: "Důvěra, kterou mu dal kouč, se ukázala jako neopodstatněná. Šimák byl špatnou investicí."

Reklama