Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Hattrick pro Šilhavého, gól roku a další lahůdky

Praha

Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý měl nos, že se vypravil na utkání u Litavky. Sledoval tam šestigólovou kanonádu, hattrick i gól roku. Není proto divu, že trojlístek premiantů Jablonce nechybí v ideální sestavě 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce dodala rovněž Sparta, která po dvou porážkách zase zabrala.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů a ČTK

Sestava 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz

Článek

Jablonec se v Příbrami odvázal. Palbě velel reprezentant Trávník, který si připsal svůj první hattrick. Dvakrát se trefil Považanec, jehož bombu z přímého kopu z dobrých 30 metrů označil kouč Rada za gól roku. Nadprůměrný výkon pak ve vítězném týmu podal také další reprezentant Masopust.

Lahůdek však bylo během víkendu k vidění víc. Stoch trefil Slavii tři body v Liberci filigránským přímým kopem. Stejný kousek pak v Olomouci předvedl zlínský Beauguel. Pozoruhodný je také Ďuricův počin - slovenský stoper podruhé za sebou vstřelil vítězný gól a vytáhl Duklu z poslední příčky.

Sparta proti Mladé Boleslavi rozhodla již do poločasu. O dva góly se postaral nejlepší letenský střelec Tetteh, tým dirigoval Kanga a ofenzivní nájezdy předváděl obránce Chipciu.

Plzeň pouze remizovala v Ďolíčku, za bod hodně vděčí brankáři Hruškovi. Liberecký Kačaraba pak se svými spoluhráči statečně odolával přesilovce Slavie.

Sestava 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Hruška (Plzeň) - Chipciu (Sparta), Ďurica (Dukla), Kačaraba (Liberec), Masopust (Jablonec) - Stoch (Slavia), Trávník (Jablonec), Kanga (Sparta), Považanec (Jablonec) - Beauguel (Zlín), Tetteh (Sparta).

Reklama