Hlavní obsah

Krmenčík už trénuje! Kdy se král střelců vrátí na hřiště?

Je natěšený. Na první pohled vypadá, že by mohl začít kopat třeba hned. Příznivci fotbalové Viktorie Plzeň i národního týmu se však ještě radovat nemohou. Kanonýr Michael Krmenčík už sice trénuje, naplno by však měl naskočit až do letní přípravy. „Na jaře už ho honit nebudeme,“ ujišťuje generální manažer Adolf Šádek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík kvůli zranění Plzni citelně chybí.

Článek

Diváci u obrazovek zpozorněli. Vyhlášený kanonýr se na trávníku činil, jako by měl každou chvíli nastoupit. Pět měsíců po zranění se Michael Krmenčík pro Českou televizi ke svým problémům poprvé vyjádřil.

„Z dřívějších zkušeností jsem si myslel, že jde o běžné bolesti kolena. Asi jsem se zraněním hrál dva zápasy, možná již s reprezentací na Slovensku," připomíná král střelců minulé ligové sezony duel, v němž úvodní trefou dokonce přispěl k výhře 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbalisté slaví úvodní Krmenčíkovu branku v utkání na Slovensku.

Ještě po ligovém utkání se Slováckem vypadalo zranění jako maličkost. Měl však bolesti a tři dny poté se zjistilo, že měl několik týdnů utržený kolenní vaz.

V zimě odjel na zdravotní testy do Brugg, z angažmá však sešlo. Případně nabídky teď komentovat nechce.

Není kam pospíchat

Viktorce každopádně citelně chybí, na jaře se mužstvo trápí. „O úročníky nemáme nouzi. Beauguel a Chorý se dobře doplňují. Není kam pospíchat," avizuje Krmenčík.

Rehabilitace probíhá dobře, nicméně snajpr se na hřiště nejspíš vrátí až v nové sezoně.

„Nejraději by hrál už teď, proces uzdravení probíhá poměrně dobře. Ale nechceme nic uspěchat. V letní přípravě se nám bude hlásit v plné síle, teď už ho nebudeme honit. Nelituji, že jsme ho nepustili, jeho agent určitě ano. Jsem rád, že zůstal. Bohužel se zranil, k tomu ve fotbale dochází," řekl šéf klubu Adolf Šádek v pondělním pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: