Hlavní obsah

Teplice - Zlín 1:0Teplice v duelu se Zlínem spasila branka Štohanzla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Štohanzl 1 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Teplic potřetí za sebou v domácím prostředí získali nejtěsnější výhru 1:0. V neděli díky premiérové ligové brance záložníka Jana Štohanzla ze 77. minuty porazili o záchranu bojující Zlín, předtím ze Stínadel se stejnou porážkou odjížděly i Jablonec s Příbramí. Naopak zlínské čekání na výhru venku se protáhlo už na 36 zápasů.

Článek

Severočeši ale ani dnes svým výkonem nijak nenadchli, naopak hosté ze Zlína byli od úvodních minut daleko aktivnější než Teplice. Už po pěti minutách se po chybě beka Krmaše ocitl zlínský Žůrek sám před gólmanem Belicem, ale ten vyloženou šanci zmařil a uchránil domácí od pohromy.

Teplice svými nepřesnostmi a minimálním pohybem dlouho zlínskou branku nedokázaly ohrozit. Až ve 22. minutě se Jirsák probil po levé straně před šestnáctku, ale po jeho centru Fenin hlavičkoval těsně vedle. Hosté zásluhou aktivního Žůrka hrozili především z brejkových situací. Ve 26. minutě připravil zlínský forvard dobrou příležitost pro Vyskočila, ale jeho střela z hranice šestnáctky postrádala přesnost.

Nezáživný fotbal pokračoval až do konce prvního poločasu, kdy jediným fotbalovým momentem byla Džekova střela, kterou zlínský brankář Zlámal v poslední minutě první půle včasným vyběhnutím zmařil.

Teplice zvýšily bojovnost 

Do druhého poločasu přece jen Teplice zvýšily bojovnost a nasazení, ale do první vážné šance se dostal Zlín. Po Žůrkově přesné nahrávce střílel z hranice šestnáctky Opiela, ale Belic byl na místě. Teplice zahrozily po hodině hry, kdy Sabou přistrčil míč v šestnáctce Džekovi, ale nejlepší teplický kanonýr svoji šanci zahodil.

O pět minut později to marně zkoušel Doležal, ale domácí se přece jenom branky dočkali. Třináct minut před koncem Doležal centrem z pravé strany našel ve vápně u vzdálenější tyče nabíhající Štohanzla a ten hlavou dostal míč do branky.

Byla to paradoxně jediná střela Teplic v zápase mířící mezi tyče. V 87. minutě měli domácí blízko k potvrzení výhry, když po Džekově uvolnění pálil Dortovi, ale vracející se zlínský Červenka jim stačil v poslední chvíli jeho střelu zablokovat. Závěrečné minuty již na hubeném vítězství Teplic nic nezměnily.

FK Teplice - Tescoma Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 77. Štohanzl. Rozhodčí: Kocián - Chytil, Teuber. ŽK: Doležal, Sabou, Benát - Zúbek. Diváci: 3700.
Teplice: Belic - Kaufman, Klein, Krmaš, Jirsák (90. Dragoun) - Doležal (83. Merzič), Sabou, Dort, Štohanzl - Džeko, Fenin (41. Benát). Trenér: Bartl.
Zlín: Zlámal - Vidlička, Zúbek, Zbožínek, Červenka - Vyskočil, Vrtělka, Opiela (72. Šmahaj), Lukaštík - Činčala, Žůrek (81. Dian). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: