Hlavní obsah

Olomoucký záložník Texl bude na jaře hostovat v Opavě

Praha
Aktualizováno

Opavě v jarních bojích o udržení v první fotbalové lize pomůže záložník Jiří Texl. Šestadvacetiletý hráč přišel z Olomouce na půlroční hostování s následnou opcí na přestup. Angažmá v Opavě získal i ofenzivní srbský rodák s bosenským pasem Bojan Dordič, který po úspěšných testech podepsal smlouvu na dva a půl roku. Slezský celek o tom informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Opavě v jarních bojích o udržení v první fotbalové lize pomůže záložník Jiří Texl

Článek

Texl dosud v nejvyšší soutěži nastupoval pouze za Olomouc, v lize má na kontě 56 zápasů a čtyři branky. V minulé sezoně si se Sigmou zahrál i v předkolech Evropské ligy. Do přípravy Opavy, kterou od příček zajišťujících záchranu dělí po podzimu 11 bodů, se zapojí v nejbližších dnech.

Dordič, který v poslední době nastupoval za druholigový Varnsdorf, s opavským týmem naopak už několik dnů trénoval v rámci zkoušky, po níž mu klub nabídl smlouvu. "Od Bojana si slibujeme posílení ofenzivy. Je rychlostním a kreativním typem hráče, který je použitelný na více postech. Vidíme v něm velký potenciál," uvedl pro klubový web sportovní manažer Alois Grussmann.

Pro Opavu jde o třetí a čtvrtou posilu pro jarní boje o udržení. Slezský celek už v lednu přivedl zkušeného obránce Josefa Hnaníčka, který naposledy působil ve Zlíně. Z Fastavu do Opavy minulý týden zamířil také útočník Lukáš Železník, opačným směrem putoval obránce Dominik Simerský.

Reklama

Související témata: