Hlavní obsah

Haló, tady Kayamba! Afričan z Plzně před šlágrem klábosil se sparťanem Kangou

Praha

Slavia sice v Mladé Boleslavi vyhrála, pronásledovatelé sešívaných však víru ve zdramatizování bitvy o titul neztrácejí. Fotbalisty Plzně čeká ve středu večer od 20:00 hned při ligovém restartu zajímavá prověrka, šlágr 25. kola na Spartě. „Pro nás není rozdíl, proti komu hrajeme, potřebujeme vždy bodovat. Čekám však určitě emotivní a zajímavé utkání,“ avizuje Joel Kayamba, osmadvacetiletý krajní záložník Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Joel Kayamba se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

Emoce ve vzájemných utkáních tradičně planou, Afričané však drží spolu. Konžský záložník Joel Kayamba si telefonoval s kamarádem z týmu soupeře Gaboňanem Guélorem Kangou.

„V neděli mi volal. Nejsme v kontaktu jen před vzájemným zápasem, občas si takhle voláme. Je jasné, že mi neříká, jak jsou nachystaní, já jemu také ne. Bude to překvapení," ujišťuje pro klubový web, že o formě rivalů si po koronavirové pauze nepovídali.

Západočeši měli perfektní vstup do jara. Před restartem ligy také přesvědčivě vyhráli všechny tři přípravné duely nad druholigovou Duklou, Příbramí a Českými Budějovicemi.

„Bylo důležité přáteláky odehrát, abychom viděli, jak jsme na tom kondičně i herně. Vstřelili jsme jedenáct gólů, což je pozitivní. Věřím, že jsme si zvýšili sebevědomí a jsme opravdu dobře připraveni," líčí Kayamba.

Forma je teď loterií

Zatímco Viktoria hodlá prohánět vedoucí Slavii, Sparta jde dohrávat sezonu až z deváté příčky tabulky.

„Nemůžeme si už dovolit ztrácet body. Musíme je nahnat, dostat se aspoň na čtvrté místo a vyhrát pohár," říká v rozhovoru pro klubovou televizi mladý Adam Hložek.

Aktuální forma je však po dlouhé pauze pro každý tým přece jen loterií.

„Chystali jsme se proti týmům z druhé ligy. Herní prověrka tak přece jen nebyla taková, jako na soustředění, kde jsou nabouchání zahraniční soupeři. Ale je to o nás, jak se budeme koncentrovat," uvědomuje si obránce Lukáš Štetina, který v pondělí prodloužil smlouvu na Letné o další dva roky.

Sparta i Plzeň nabídly fanouškům možnost sledovat utkání v autokinech.

Reklama

Související témata: