Hlavní obsah

Výhra je pro nás modré z nebe, cení si zlínský stoper Buchta triumfu nad poslední Příbramí

Zlín

Vzadu udrželi čisté konto a díky Poznarem proměněné penaltě se dočkali v zápase s Příbramí premiérového triumfu v jarní části první ligy. Nebylo divu, že se stoper zlínských fotbalistů Petr Buchta po důležitém duelu šťastně usmíval.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Příbrami Martin Melichar inkasuje branku z pokutového kopu.

Článek

Velká spokojenost?

Jasně. Vždyť my jsme se chtěli posunout v tabulce ze čtrnácté barážové příčky výš, a tři body jsme hrozně moc potřebovali. Strašně mě těší, jak jsme klíčové utkání zvládli. Příbram jsme nepustili skoro do žádné šance. Všichni jsme jezdili po zadku a zaslouženě jsme vyhráli. Vítězství je pro nás modré z nebe. Už si ani nepamatuju, kdy naposledy jsme předtím udrželi nulu.

Vnímal jste ten obrovský tlak, pod nímž vaše mužstvo před střetnutím s poslední Příbramí bylo?

Samozřejmě. Kvůli takovým zápasům ale všichni fotbal hrajeme. A když to vyjde na vítězství, o to víc si ho užijeme. Což je teď náš případ.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z gólu.

Věřil jste Poznarovi při exekuci pokutového kopu?

Pozny je dost zkušený, aby to zvládl. Vůbec jsem nepochyboval, že by penaltu neproměnil.

Ligová kola následují v neskutečně rychlém sledu. Zvládáte nabitý program?

Zatím ano. Máme velmi zkušeného trenéra Páníka, který tomu uzpůsobil tréninkový režim. Je pochopitelně potřeba hodně rehabilitovat. Za sebe můžu říct, že pokud se nepřihodí něco nepředvídatelného, jsem připravený odehrát všechny zápasy až do konce sezony.

Mají to teď obránci jednodušší než útočníci?

Těžko říct. Ofenzivní hráči toho naběhají o dost víc než beci, ale my vzadu musíme zase absolvovat mnohem víc osobních soubojů. Takže ta náročnost je podle mého názoru zhruba stejná.

Na rozdíl od předchozího střetnutí s Baníkem tentokrát pustil zlínský klub do hlediště na vaše utkání s Příbramí několik desítek skalních fandů. Byla to vítaná změna?

Rozhodně. Naši příznivci byli slyšet, moc nám pomohli. Je skvělé, že se život postupně vrací do normálu. Hrát před úplně prázdnými tribunami bylo hodně smutné.

Ke dvěma zbývajícím střetnutím základní části nejvyšší soutěže cestujete do Plzně a na Slavii. To budou mimořádně náročné zápasy, že?

Přesně tak. Plzeňští i slávisté ostatní týmy v lize převyšují, budeme to mít u nich těžké. Nic ovšem dopředu nevzdáváme. I v Plzni a v Edenu se pokusíme nějaký bodík urvat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Příbrami Martin Melichar a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Je pro vás hodně důležité, zda poté vstoupíte do nadstavbové skupiny o záchranu ze třináctého či čtrnáctého místa?

Určitě ano. Nastoupit z pěti zápasů doma dvakrát nebo třikrát je podstatný rozdíl. A taky bychom si ušetřili dlouhé cestování. K předchozím dvěma venkovním duelům jsme jeli do Jablonce a Mladé Boleslavi, a strávit ve vedru třeba pět hodin v autobuse není žádná sranda.

Reklama

Související témata: