Hlavní obsah

Výzva pro letenské útočníky - Chovanec hledá kanonýra

PRAHA

Hned několik otazníků provází fotbalovou Spartu před vstupem do jarní části Gambrinus ligy. Dokáže letenský klub alespoň částečně napravit zoufalý podzim? Dosáhne na příčky zaručující start v kvalifikaci Ligy mistrů? Bude fungovat model s hlavním trenérem Chovancem a prvním koučem Haškem? Všechno půjde sparťanům snáz, pokud najdou střelce. Jenže i to je velký otazník...

Článek

Slepička, s pěti góly podzimní letenský král střelců, odešel do Chorvatska. S dlouhánem Doškem už Sparta nepočítala a pustila ho do Řecka. Před všemi ostatními útočníky tak stojí před startem ligového jara velká výzva - Letenští nutně potřebují nového kanonýra!

„Pracujeme na tom, abychom byli agresivnější a častěji se dostávali do koncovky. Sice jsme vstřelili dost gólů, ale podělilo se o ně víc hráčů a nepříliš často mezi nimi figurují útočníci. Větší prosazování útočníků, to je věc, která mi ještě chybí,“ posteskl si na herním soustředění ve Španělsku trenér Jozef Chovanec.

V generálce na ligu jeho tým porazil Linec 3:0 především díky dvěma trefám exreprezentanta Kuliče. „Tím se Marek se třemi góly stal naším nejlepším střelcem v přípravě. Ostatní se srovnali na dvou či jedné brance. Samozřejmě bych si přál, aby v lize někdo z útočníků výrazněji odskočil,“ poukázal Chovanec.

Střelci Sparty v přípravě
3 - Kulič, 2 - Holenda, Kušnír, Kucka, Kadlec, Matušovič, 1 - Had, Berger, Wilfried, Krob, Žofčák.

Kouč napevno počítal s přestupem ještě jednoho útočníka. „Na jeho příchodu stále pracujeme,“ usmál se Chovanec po sobotním duelu s Lincem. Ukázalo se, že poslední nadějí před uzávěrkou přestupů je pro něj Martin Jirouš. Z Liberce hostuje v Sokolově, kde na podzim pod vedením trenéra Haška dal 11 druholigových branek. Letenští však mají čas jen do pondělní půlnoci.

Pětice útočníků ve stávajícím kádru se na podzim v Gambrinus lize rozhodně nezaskvěla. Kulič dal tři a Wilfried jeden gól. Holenda s mladým Kadlecem ani jeden. A Jeslínek hostující na Střížkově se trefil jednou - právě proti Spartě...

Reklama

Související témata: