Hlavní obsah

Kandidát na šéfa ČMFS Vinš se sešel v Dubaji s Haškem

PRAHA/DUBAJ

Zatím jediný oficiální kandidát na předsedu Českomoravského fotbalové svazu Luděk Vinš navštívil o uplynulém víkendu v Dubaji dalšího předpokládaného uchazeče na post šéfa českého fotbalu Ivana Haška. Vinš při dvoudenní návštěvě ve Spojených arabských emirátech zopakoval Haškovi svou nabídku na ředitele reprezentací a současně kouče národního týmu, pokud bude do čela ČMFS zvolen.

Článek

Vinš navštívil Haška v Dubaji během posledního půlroku již podruhé. "Usoudil jsem, že je na čase, abych si s Ivanem znovu promluvil, protože čas běží a volební valná hromada se blíží," uvedl majitel Viktorie Žižkov v prohlášení zaslaném Sport.cz.

Při dvoudenním setkání se prý znovu ukázalo, že oba muži mají v mnoha ohledech stejný pohled na věc. "Probrali jsme toho spoustu a znovu jsem se ujistil, že máme na řadu věcí shodný názor. Konkrétní ovšem nebudu, protože to byla ryze privátní návštěva. Pro mě je nejdůležitější poznání, že chceme oba pomoci českému fotbalu a že bychom to společně uměli,“ doplnil Vinš.

Žižkovský činovník při setkání opakovaně nadnesl vizi, aby se Hašek v případě jeho zvolení stal ředitelem reprezentací a současně koučem národního týmu. „Řekl, že si této nabídky velmi váží, že o ní bude přemýšlet a ozve se mi. Samozřejmě - až přijde čas. Respektuji, že Ivanovi sezóna skončí až na konci května a že zatím veřejně nechce říci nic bližšího o svých záměrech," komentoval setkání Vinš.

Volební valná hromada ČMFS se uskuteční 27. června. Vinš zatím zůstává jediným potvrzeným uchazečem na post předsedy, Hašek avizoval, že se ke své případné kandidatuře vyjádří po skončení ligy ve Spojených arabských emirátech. Tým Al Ahlí vedený českým koučem si v pátek připsal výhru 4:1 a dál zůstává v čele soutěže.

Reklama