Hlavní obsah

Sparta si zajistila Ligu mistrů v Mladé Boleslavi, té se dveře Evropy zavřely

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté pražské Sparty si výhrou 3:0 v závěrečném 30. ligovém kole na půdě Mladé Boleslavi zajistili konečné druhé místo a tím i předkolo Ligy mistrů. Naopak Středočeši mohou smutnit, neboť přišli o možnost účasti v Evropské lize. Hostí v závěru první půle poslal do vedení Hubník, v závěru pak zvyšovali kapitán Berger a Wilfried.

Článek

Sparťané se na výsledek z Edenu spoléhat nechtěli, a tak šli v Mladé Boleslavi za gólem hned od začátku zápasu. Hráči věděli, že na mokrém terénu bude brankářům dělat problém krocení míče, a tak už ve 2. minutě vypálil svůj projektil hostující kapitán Berger. Jeho pokus letěl jen těsně vedle levé tyče Šedovy brány. Na druhé straně se v nebezpečné pozici po skvělém centru Janíčka ocitl Kysela, mířil nepřesně.

Obě dvě jedenáctky se prezentovaly pohledným fotbalem, i když hráčům občas dělalo problém udržet se na nohou. Hlavně letenští si vinou kluzkého terénu ocitli nejednou na zemi. Když už to vypadalo, že do šaten půjdou oba celky za bezbrankového stavu, udeřili sparťané. Berger poslal ze standardky v blízkosti středové kruhu míč přesně na hlavu Romana Hubníka, který špatně obsazený poslal míč k zadní tyči mladoboleslavské brány.

Na začátku druhé půle Středočeši Spartu zatlačili a svěřenci kouče Jozefa Chovance se ve vlastním vápně museli hodně otáčet. Naneštěstí pro domácí ovšem žádná branka z tlaku nespadla. Blízko k ní měl v 58. minutě Sylvestre, jenž se osamocený dostal k odraženému míči na hranici vápna. Střela z jeho kopačky letěla jen těsně nad Blažkovu bránu.

Hodně to na mladoboleslavském stadiónu zahučelo v 75. minutě po rohu Hrdličky. Míč totiž hlavou líznul nový muž na trávníku Táborský, od něhož proletěl malým vápnem. Naděje domácích povadly ještě víc v 80. minutě. Aktivní Berger si na hranici vápna ťukl míč s Kadlecem, a po průniku do vápna zvýšil na 2:0. Definitivní podobu výsledku dal po průniku Vacka do vápna tvrdou ranou Wilfried.

„Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, gólové příležitosti jsme si vypracovali, bohužel jsme je ale neproměnili. Toto utkání je zrcadlem toho, co se tu za poslední půlrok asi odehrávalo. Dopouštíme se velkých individuálních chyb v obraně a navíc v útoku nejsme nijak produktivní,“ mrzelo po prohře domácího kouče Dušana Uhrina mladšího.

„Utkání naplnilo očekávání nervozity. Důležitost zápasu byla hodně znát. Od začátku jsme nebyli úplně ve své kůži. Bylo dobře, že se obě jedenáctky snažily hrát fotbal, i když bylo k vidění hodně nepřesností,“ okomentoval zápas sparťanský trenér Jozef Chovanec.

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branka: 45. Hubník, 80. Berger, 85. Wilfried. ŽK: Mendy - Pamič, Řepka, Vacek. Rozhodčí: Jech, Mencl, Ubias. Diváci: 4820.
Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Procházka, Janíček, Kalina (71. Táborský) - Kysela (46. Mendy), Sylvestre, Opiela, Poláček - Papadopulos (78. Pecka), Chramosta.
Sparta: Blažek - Kušnír, Huber, Řepka, Pamič - Vacek (88. Jeslínek), Hubník, Berger, Zeman (71. Žofčák)- Wilfried (88. Holenda), Kadlec.

Reklama

Související témata: