Hlavní obsah

Jablonec - Ostrava 2:1Jablonec otočil zápas s Ostravou a dotáhl se na čelo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Lička 0 : 1
41. Pavlík 1 : 1
53. Drsek 2 : 1

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Jablonce vyhráli v dohrávce čtvrtého kola první ligy nad Ostravou 2:1, přestože brzy prohrávali po gólu Ličky. Před pauzou vyrovnal Pavlík z trestného kopu a o výhře domácích rozhodla trefa stopera Drska krátce po přestávce. Severočeši se dotáhli bodově na čelo tabulky a na třetím místě jsou jen kvůli horšímu skóre.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Fotbalisté Jablonce nad Nisou se radují z branky Petra Pavlíka (druhý zleva) do sítě Baníku Ostrava.

Článek

„Vítězství si moc ceníme, protože jsme ho vybojovali vůlí a silou. Baník v první půli využíval našich chyb v rozehrávce. Zvedl nás gól do šatny a už jsme si lépe pohlídali střed hřiště,“ hodnotil duel jablonecký trenér František Komňacký.

Už ve 2. minutě nebezpečně vystřelil Lafata a s přispěním brankáře Bučka skončil míč na tyči. Vzápětí po dalším rohu Neves vykopával takřka z brankové čáry. U hostí to po čtvrthodině zkoušel Zeher. O chvíli později ale už Baník gólově udeřil. Varadi ideálně vysunul Ličku, který běžel sám na branku a trefil se přesně k tyči. U domácích pak byl agilní hlavně Lafata, ale v koncovce mu scházely důraz a přesnost. Právě tyto přednosti ale uplatnil nedlouho před přestávkou kapitán Pavlík, když z trestného kopu prostřelil zeď a vyrovnal.

Po pauze se Jablonec zakousl do soupeře a povedlo se mu otočit skóre. Balón po Haurdičově rohu doputoval až k volnému Drskovi, který pálil do sítě. Domácí byli při chuti a ve slibné šanci se ocitl i střídající Vukovič. Lafatův trestný kop zneškodnil Buček, který si poradil i s pokusem Eliáše. Ostravští se v závěru snažili o vyrovnání, v čemž jim zabránil Zábojník, když v 79. min. vykopl míč z brankové čáry. Neujala se ani hlavička Nevese. „Po nadějném prvním poločase jsme soupeři vítězství zbytečně umožnili. Kdybychom dotáhli do konce některé výpady, nemuseli jsme odjíždět s prázdnou. U hráčů jsem postrádal větší koncentraci a preciznost,“ konstatoval Miroslav Koubek, trenér Baníku.

Baumit Jablonec - Baník Ostrava 2:1 (1:1)ON-LINE
Branky: 41. Pavlík, 53. Drsek - 19. Lička. Rozhodčí: R. Hrubeš - Chytil, Vysloužil. ŽK: Pavlík, Zábojník - Tomašák, Marek, Varadi. Diváci: 4678.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Kovařík - Haurdič (84. Valenta), Eliáš (83. Michálek), Pavlík, Jablonský - Vošahlík (63. Vukovič), Lafata. Trenér: Komňacký.
Ostrava: Buček - Zawada, Bolf, Neves, Tomašák - Lukeš, Marek (61. Neuwitrh), Lička, Mičola (57. Strnad) - Zeher, Varadi. Trenér: Koubek.

Reklama