Hlavní obsah

Slavii poženou proti „votrokům“ i tři hokejoví mušketýři

PRAHA

Naznačili výrazné zlepšení, pořád však ještě nemají potřebný klid. Fotbalisty Slavie čeká v neděli od 19:30 v Edenu další důležitý duel s Hradcem Králové, po němž by se chtěli bezpečně vzdálit příčkám ohroženým sestupem. K tomu však potřebují vyhrát a uniknout i hradeckým „vortrokům“, kteří mají shodný zisk 24 bodů. Patronem zápasu jsou hokejisté Slavie.

Foto: slavia.cz

Hokejoví patroni fotbalové Slavie - zleva Michal Vondrka, Petr Kadlec a Miroslav Kopřiva.

Článek

Zapomenout na existenční starosti klubu a potvrdit úvod jara, v němž zatím nepoznali hořkost porážky. To je jasný cíl fotbalistů Slavie v duelu s Hradcem Králové. Na pomoc si pozvali i své spojence - patrony utkání jsou hokejisté Slavie.

„Kluci se na jaře zvedli. Přeji jim, ať jim to šlape dál, ať dávají góly a sbírají body, které moc potřebují. A ať je hlavně v týmu pohoda,“ uvedl kapitán hokejistů Petr Kadlec. Výsledky svých fotbalových kolegů pečlivě sleduje a často jim drží palce také přímo v hledišti Synot Tip Areny.

„Je těžké někoho vyzdvihnout. Líbí se mi, jak hraje v obraně David Hubáček a v záloze Karol Kisel, který dával na podzim i hodně gólů. To je určitě platný hráč pro tým,“ pochválil slávistického kapitána jeho hokejový protějšek.

„Klukům všichni fandíme a držíme jim palce,“ přidává se brankář Miroslav Kopřiva. „Přeji fotbalistům, aby se jim dařilo a nedotáhli to tam, kam určitě nechtějí. Ale to nehrozí, protože na jaře hrají opravdu výborně,“ poukázal útočník Michal Vondrka.

Zápas se přesunul kvůli hokejovému finále

Utkání bylo přesunuto z pondělí na neděli, důvodem změny je kolize původního termínu s prvním utkáním finále hokejové extraligy. V tom mohli být právě slávisté, ale v sérii s Třincem o ně nakonec přišli...

„V přípravě jsme nevycházeli z utkání, které Hradec vysoko prohrál v Jablonci. Hradec byl oslabený, nic mu nevycházelo. Doma se jim podařilo zdolat nepříjemnou Příbram, čeká nás možná nejtěžší jarní zápas. Věřím, že naši fanoušci nám stejně jako proti Teplicím budou v neděli oporou,“ doufá trenér Michal Petrouš.

„Na podzim jsme v Hradci remizovali díky Martinu Vaniakovi, který v závěru předvedl fantastický zákrok. Bod jsme brali. Věřím, že doma bude mít utkání jiný průběh. Hradec hraje doma i venku útočně, to by nám mohlo vyhovovat. Rádi bychom zase našim divákům udělali radost,“ říká obránce Ondřej Čelůstka.

Reklama

Související témata: