Hlavní obsah

Hradec - Liberec 0:3Liberec rázně ukončil hradeckou vítěznou jízdu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Vácha 0 : 1
83. Breznaník 0 : 2
85. Breznaník 0 : 3

HRADEC KRÁLOVÉ

Více než rok trvala neporazitelnost Hradce Králové v domácím prostředí, ale v dnešním třetím kole fotbalové ligy ji zrušil Slovan Liberec, který na východě Čech vyhrál 3:0. Hradec tak po dobrém vstupu do ligy a dvou výhrách poprvé ztratil body, Liberec se naopak díky lepšímu skóre vyšvihl na druhé místo za vedoucí Spartu, ale má stejně bodů jako Boleslav a Olomouc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Breznanik ztrestal votroky dvěma góly.

Článek

První půle byla spíš opatrná,¨Hradec se o pokoření branky soupeře snažil svým tradičním stylem, tedy trpělivou kombinací s krátkými přihrávkami. Liberec spoléhal především na nápady bývalého reprezentanta Štajnera. Ten i dnes ukázal dokonalou techniku i neotřelé nápady.

První velkou šanci zahodil domácí Dvořák, ale liberecký brankář Bičík, který jedná o přestupu do ruského Permu, jeho prudkou střelu vyrazil. Na druhé straně pokazil odkop brankář Lindr, jehož minelu nepotrestal Breznaník.

Po změně stran se do hry dostal především Liberec. Severočeši byli lepší, jejich kombinace ve středu pole, kterou řídil Štajner, byla pro Hradec nebezpečná. Kvalita hostů se projevila záhy. Po perfektní spolupráci se Štajnerem se z hranice šestnáctky trefil Vácha a ukončil neprůstřelnost Lindra z úvodu ligy.

Poté už přišly hvězdné chvíle nejlepšího muže na trávníku Breznaníka. Levý záložník sám utnul jakékoli snahy domácích o zvrat utkání. Prosadil se dvakrát, pokaždé podobným způsobem. Po úniku z levé strany přehodil hradeckého brankáře Lindra, pět minut před koncem podobný kousek zopakoval podruhé a Liberec tak rázně uťal hradeckou vítěznou sérii v novém ročníku ligy a po třech předchozích porážkách v Hradci naplno zabodoval, "Votroci" doma naopak prohráli po třinácti zápasech.

FC Hradec Králové - Slovan Liberec 0:3 (0:0)
Branky: 67. Vácha, 83. a 85. Breznaník. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Kocián. ŽK: Dvořák - Vácha. Diváci: 7220.
Hradec Králové: Lindr - Hochmeister, Chleboun, Pávek - Fischer, Klapka, Janoušek (75. Jandík), Poděbradský - Štěpán (55. Rezek), Dvořák, Černý (62. Zelený). Trenér: Kotal.
Liberec:. Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Polák, Fleišman - Janů - Štajner, Vácha (87. Bosančič), Breznaník - Rabušic (84. Hadaščok), Šural (60. Blažek). Trenér: Šilhavý.

   

Reklama

Související témata: