Hlavní obsah

Příbram - Ml.Boleslav 2:0Tři body za dva trestné kopy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pilík 1 : 0
16. Hejda 2 : 0

PŘÍBRAM

Dva trestné kopy přinesly Příbrami tři cenné body ve středočeském derby s Mladou Boleslaví, která se trápí v obraně i zakončení. Poprvé v neděli zazněl u Litavky potlesk v okamžiku, kdy olympijský vítěz z Barcelony Robert Změlík ze středového kruhu překopl půlku hřiště při slavnostní křtu stadiónu na Startip Arenu. Domácí fotbalisté opět nabídli ofenzivní fotbal podle not kouče Davida Vavrušky a domácí fanoušci si zatleskali ještě dvakrát.

Článek

Na deštěm zkrápěném trávníku začali lépe hosté a Kúdela jako první protáhl Hrušku v domácí brance. Po Koukalově rohu měla Příbram ještě větší příležitost, ale Hejda ve skluzu netrefil ze tří metrů mezi tyče. Zato T. Pilík už ano. Po faulu Rolka na Šlapáka z dobrých dvaceti metrů poslal míč přesně nad zdí a Miller a balón, který před ním skočil, už nedosáhl.

Další branka padla opět po standardní situaci. Na Koukalův trestný kop si naběhl Hejda a špičkou kopačky poslal míč podruhé do sítě. Do třetice už si dal Miller velký pozor a Pleškovu technickou střelu z trestného kopu vyrazil na roh. Hosté byli jako opaření a za dlouhé minuty jen Procházka přízemní střelou, klouzající po mokrém trávníku vyzkoušel, jestli Hruška v brance neusnul.

Když se hosté po půlhodině probrali, zahodil obrovskou šanci Bulut, kterému naservíroval míč před bránu Zahustel, ale Hruška zázračně vyrazil, vzápětí si poradil i s hlavičkou Procházky po rozehraném rohovém kopu. To už měli hosté územní převahu, ale v koncovce jim nebylo přáno. Všechno, co mířilo do malého vápna, v pohodě pochytal Hruška. Když se před ním znovu ocitl Bulut, poslal hlavou míč vysoko nad břevno.

Úvod druhé půle sice patřil domácím, ale sbírala jen rohové kopy, při jediné šanci nadzvedl na poslední chvíli Rolko hlavou míč před naskakujícím Šlapákem. Iniciativu postupně převzali hosté a zatlačili Pří bram k Hruškově šestnáctce. K zakončení se ale vůbec nedostali. Tři přesné přihrávky za sebou pro ně byli velkým problémem.

Domácí se s přibývajícími minutami zatáhli a už jen Šlapák s Wágnerem čekali na přihrávku do brejku.

Dvacet minut před koncem zajel Kysela tvrdě do Tarczala a po druhé žluté kartě šel do kabiny. Přesto se hosté dostali ke standardní situaci na hranici šestnáctky, ale Kalina trefil jen nohy domácích hráčů ve zdi. Přesto se hosté dál snažili o útočný fotbal, který však nemá bez přesné přihrávky šanci na gólové zakončení. Příbram už se snažili udržet soupeře co nejdál od Hrušky, do ofenzivy už se příliš nepouštěla.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 11. T. Pilík, 17. Hejda. Rozhodčí: Adam - Peřina, Dobrovolný. ŽK: T. Pilík - Kysela. ČK: 70. Kysela. Diváci: 2916.
Příbram: Hruška - M. Štochl, Krejčí, Hejda, Pleško - Mareš, Koukal (90. Videgla), Tarczal, T. Pilík (66. Papšys) - Wágner, Šlapák (90. Jurdík). Trenér: Vavruška.
Boleslav: Miller - Kysela, Janíček, Rolko, Kalina - Opiela (87. Wojnar), Procházka, Kúdela - Zahustel (64. Řezníček), Bulut, Chramosta. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: