Hlavní obsah

Bayern by naše chyby potrestal tvrději než Slavia, přiznal plzeňský Rajtoral

Plzeň

František Rajtoral (27) se na podzim vrátil na místo pravého obránce a opět hraje ve skvělé formě. Navíc dává góly a Plzni v sobotu zachránil bod za remízu 1:1 v duelu se Slavií. Je si však vědom, že chyby, které udělala defenziva Viktorie, by ve středu v Lize mistrů Bayern Mnichov potrestal mnohem tvrději...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce František Rajtoral oslavuje gól na 1:1 proti Slavii.

Článek

Dal jste gól ve třetím soutěžním utkání v řadě. S formou jste asi spokojený...

Ono se říká, že když hráč dá gól, tak má formu. Já to tak nevidím. Je to jen ta třešnička na dortu. O mně se psalo, že formu nemám. Což tak podle mne nebylo. Samozřejmě jsem rád, že góly dávám, ale věřím, že se budou prosazovat i další spoluhráči.

V defenzivě jste opět udělali jako tým velké chyby, což se opakuje. Trenér Vrba hovořil i o vaší chybě. Čím si ty kiksy vysvětlujete?

Nebylo to poprvé. V předchozích zápas je ale soupeři nepotrestali. Slavia tentokrát ano. Hrubka před inkasovaným gólem byla strašně velká. Hlavně první půle byla z naší strany hodně špatná. Pro nás to znamená se z chyb už konečně poučit a hrát v defenzivě jinak, bez nich.

Uvědomujete si, že Bayern by ve středu takové chyby potrestal daleko tvrději?

Každý zápas je jiný. Věřím, že takhle na Bayernu hrát nebudeme. To by pak skončilo velkým rozdílem. Ve středu to z naší strany musí být úplně jiný zápas. Musíme k tomu přistoupit odpovědněji. První půli se Slavií jsme prospali, což si v Allianz Areně nemůžeme dovolit. Tam by nás Bayern tvrdě ztrestal.

Vaši fanoušci v první půli protestovali proti tomu, že dostali málo vstupenek na středeční zápas Ligy mistrů. Chybělo vám jejich povzbuzování?

Asi mají právo vyjádřit nějakou nespokojenost. Druhou půli už přišli a fandili, zase byli skvělí. Nejen kotel, ale všichni na stadiónu. Mrzí mě, že jsme ve druhé půli, kdy jsme měli tlak, nevstřelili vítězný gól.

Ten ale mohla dát i Slavia...

To je pravda. Hned na začátku druhého poločasu měla další velikou šanci. Naštěstí ji opět nedala. Vyložených šancí měla víc než my.

Ztratili jste dva body, ale nemuseli jste mít žádný. Berete ten jeden?

Nechci říkat, že remíza byla spravedlivá, ale vzhledem k vývoji utkání to tak asi mělo být.

Reklama