Hlavní obsah

Slavia otočila zápas v Opavě

PRAHA

Sedm minut před koncem přišli fotbalisté Opavy o cennou remízu se Slavií. V utkání sice vstřelili první gól, ale nakonec odešli poraženi 1:2. Slávisté se tak radují z první výhry pod koučem Karlem Jarolímem, jenž se jich ujal minulý týden.

Foto: Slavia

Slavia poprvé zvítězila pod trenérem Jarolímem - archivní foto.

Článek

Slezané se favorizovaného soupeře nezalekli a pustili se do něho pěkně zostra. Přesto měl první šanci duelu Vlček, ale jeho střela minula těsně opavskou branku. O dvě minuty později však potrestal hrubou chybu Latky Slovák Zeher. Před šestnáctkou byl mnohem důraznější, vybojoval míč a nedal brankáři Kozáčikovi šanci.

Domácí byli po úvodním gólu při chuti a po jednom z dalších protiútoků pálil těsně vedle Svátek. Slavie se dostávala do tempa pomalu, ale s přibývajícími minutami se také dostávala do šancí. Zejména velmi aktivní Vlček dělal levé straně opavské obrany značné problémy. Po jeho centru ve 29. minutě nejprve Sedláčkovu střelu brankář Bobok vyrazil, ale na Gedeonovu dorážku už nedosáhl.

Pražané se se ztrátou bodů nehodlali vyrovnat

Do konce poločasu ještě Fořt nastřelil nenápadným obloučkem břevno a ukázal, že se Pražané s případnou ztrátou bodů nehodlají vyrovnat.

Po přestávce se obraz hry přesto příliš nezměnil, sestupem ohrožená Opava trápila adepta na předkolo Ligy mistrů. Nejprve Kiša těsně minul soupeřovu branku, pak hostující Latka trefil po rohu tyč. S remízou se ani jeden tým nechtěl smířit, ovšem útočným kombinacím scházela po hodině hry přesnost a hráči se jen těžko dostávali na dostřel branky.

Několik hlaviček po dlouhých centrech oba brankáři bez problémů zlikvidovali. Sedm minut před koncem zápasu zařídil tři body pro Slavii Zbončák, který se po rohovém kopu dostal na hranici pokutového území k odraženému míči a bez přípravy ho poslal pod břevno Bobokovy branky. Opava mohla v závěru vyrovnat, ale Svátkovu střelu v poslední minutě vykopl z brankové čáry Piták.

Slezský FC Opava - Slavia Praha 1:2 (1:1)
Branky: 12. Zeher - 29. Gedeon, 83. Zbončák. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. ŽK: Bureš, Laciga - Sedláček, Latka, Bejbl, Vlček, Kuka. Diváci: 5831.
Opava: Bobok - Laciga, Krajčovič, Kotůlek (86. Dohnálek), Bureš (60. Kulig) - Kiša, Sviták, Šalamoun (75. Baránek), Dujka - Svátek, Zeher. Trenér: Palička.
Slavia: Kozáčik - Holeňák (75. Hrdlička), Latka, Bejbl, Zbončák - Piták, Švec, Gedeon, Sedláček (58. Koloušek) - Vlček, Fořt (69. Kuka). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: