Hlavní obsah

Bořek Šikula se Spartě vyplácí, Dočkal si proti Znojmu připsal ligový rekord

Praha

Číslo 41. Nejvyšší hodnota Chance indexu od jeho vzniku. Přesně na takovou se dopracoval sparťanský záložník Bořek Dočkal v duelu se Znojmem. Rychlostně i technicky vybavený fotbalista přispěl ofenzivním výkonem k porážce nováčka 3:0 a stal se jednoznačně nejkreativnějším hráčem 22. kola Gambrinus ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty má důvod ke spokojenosti...

Článek
Fotogalerie

Nová statistika soutěže se zaměřuje na kreativní hráče a jejich přínos pro tým. První dvě příčky posledního odehraného kola ovládli hráči Sparty Bořek Dočkal a Marek Matějovský. Třetí je jablonecký Lukáš Třešňák.

V rámci Chance indexu se poměřují kategorie „přihrávka do gólové šance", „předfinální přihrávka" a „přihrávka do šestnáctky". A právě v nich dominoval Dočkal.

Oficiální web ligy sleduje i další statistiky všech týmů a hráčů. Nejzajímavější z nich jsou kategorie sprinter a maratónec kola. Nejrychlejším mužem 22. kola se stal Nermin Crnkič ze Znojma. Bohužel jeho rychlost nováčkovi v duelu na Letné nepomohla. Nejvíce naběhaných metrů si připsal jeho spoluhráč Jan Mudra. Celkem nasbíral 13 648 metrů.

Zaujala i čísla jabloneckého stopera Víta Beneše, který si připsal hned šestnáct úspěšných vzdušných soubojů. O pět více než druhý Dávid Škutka z Ostravy. Titulem nejpřesnější nahrávač se zase může pyšnit záložník Mladé Boleslavi David Jarolím. Rozdal 98 přesných pasů.

Reklama

Související témata: