Hlavní obsah

VIDEO: Sparta porazila Liberec dvakrát, přestože Lavička vnucoval hokejistům záložníky

Praha

Má v tom pěkný hokej. Ne-li guláš... Fotbalový trenér napochodoval do hokejové kabiny a hráči se nestačili divit. Vždyť postavil čtyřčlennou obranu a hokejistům vnucoval dokonce záložní řadu! Všechno ale jen proto, že Vítězslav Lavička se stal hlavním protagonistou videa, které zvalo fanoušky Sparty na oba nedělní duely s Libercem. Navzdory Lavičkovým výmyslům vyhráli po fotbalistech (1:0) nakonec také hokejisté (4:2).

Lavička koučuje hokejisty SpartyVideo: HC Sparta Praha

 
Článek
Fotogalerie

Jak to asi může dopadnout, když se hokejistů ujme fotbalový trenér. Vnucuje hráčům fotbalové móresy a v kabině zavládne neskrývané zděšení.

Jména čtyř obránců mu ještě hokejisté odkývali. Divočina přišla posléze. „Do středu zálohy půjde Honza Buchtele, Lukáš Cingel a Robo Sabolič. Na křídlech bude Martin Réway a Lukáš Pech. Na hrotu Dan Přibyl," nalajnoval Vítězslav Lavička.

Mladý útočník se šokovaně dívá na svého kolegu, Tomáše Rolinka, který stejně jako on nechápe, jak to kouč myslí. „Trenére, to přece..." špitl kapitán Sparty. Jenže nový kouč s ním počítá až jako se žolíkem. „Tome, pošlu tě na plac až v 80. minutě. Kdybychom prohrávali," umlčí Rolinka svérázný trenér.

Nová zkušenost a příjemné odlehčení

Fanoušci už měli samozřejmě jasno. Vítězslav Lavička nevystrnadil svého kolegu Josef Jandače z holešovické kabiny. Tímto vtipným videem zval fanoušky do hlediště na oba zápasy. Kdo přešel z fotbalu na hokej, měl druhou vstupenku za poloviční cenu. A kouč jako herec obstál.

„Nápad nevzešel ode mě, ale kvitoval jsem, že jsem takto mohl pozvat fanoušky na oba zápasy. Byla to pro mě nová zkušenost. Natáčelo se hodně brzy ráno, takže jsem si stejně jako hokejisté musel přivstat. Ale bylo to příjemné odlehčení. Stejně jako hokejisté podpořili nás před derby a pak před utkáním se Slovanem, teď zase my posíláme podporu také jim," usmíval se Lavička po vítězném duelu svých fotbalistů.

„Moc poznámek jsem v kabině neslyšel. Sám si to asi trenér nevymyslel, takže si netroufám ho hodnotit," culil se záložník Bořek Dočkal.

Sparťané byli spokojení na obou frontách, porazili Liberec na trávníku i na ledě.

Reklama

Související témata: