Hlavní obsah

Olomouc - Jihlava 2:1Olomoucká Sigma se dočkala první výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Plšek 1 : 0
60. Malec 2 : 0
67. Mešanovič 2 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc
Aktualizováno

Sigma Olomouc se v zápase plném chyb a nepřesností opět doma trápila, ale protože Jihlava toho na Hané moc nepředvedla, nakonec vybojovala první letošní výhru 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký trenér Leoš Kalvoda, ilustrační snímek

Článek

„Tři body jsme potřebovali za každou cenu. Proto jsme chtěli zjednodušit hru, ale místo toho jsme zbytečně kombinovali a to na Jihlavu neplatilo. Kluci to však odbojovali, zvládli a za to jsem rád," tvrdil olomoucký trenér Leoš Kalvoda.

Hanáci, kteří se museli obejít bez zraněné posily z Plzně Romana Hubníka, měli od počátku více ze hry. Až příliš ale na nich byla vidět nervozita. V jejich hře bylo obrovské množství nepřesností, zkažené přihrávky, špatné zpracování míče. V útočné fázi pak chyběla kloudná myšlenka. Bránu soupeře za půl hodiny ohrozili jen jednou. Plšek v 10. minutě zprava našel Ordoše, ale jeho hlavička z deseti metrů byla nepřesná.

Jihlavě takový scénář viditelně vyhovoval. Nikam se nehrnula a soustředila se na pozornou defenzívu, z níž podnikala jen sporadicky rychlé protiútoky. Gólmana Buchtu hostující střelci vyzkoušeli jen dvakrát. Jejich rány z dálky však nemohly mít naději na úspěch.

Fotbal v Olomouci plakal i po přestávce. Pořád se hrálo podle stejných not. Sigma držela míč, ale na pěkné fotbalové akce diváci čekali marně. Míč prostě hráče ani na jedné straně „neposlouchal". V 55. minutě však domácí mohli přece jen skórovat. Po rohovém kopu se odražený míč dostal k Plškovi, ten ovšem z malého vápna mířil přímo na gólmana Hanuše. Tlak domácích ale sílil a o minutu později už Plšek nezaváhal. Po přihrávce Petra přesně vystřelil z 18 metrů k levé tyči a dostal svůj tým do vedení.

„Postavení obou v tabulce dalo utkání jasný ráz. Hrálo se opatrně, ve středu pole, na jistotu. Divák si fotbalu moc neužil. Hrát se trochu začal až po prvním gólu," měl jasno jihlavský kouč Luděk Klusáček.

Buchta vychytal tři gólovky Vysočiny

Po vedoucí brance se Hanáci uklidnili a najednou jich bylo všude plno. V 60. minutě sice Petr tváří v tvář Hanušovi neproměnil, ale vzápětí do té doby nevýrazný Slovák Malec v prvním duelu v olomouckém dresu přidal střelou z 20 metrů druhý gól.

V 67. minutě domácí zapomněli na zadní vrátka a střídající Mešanovič po rychlé, pěkné akci vrátil Jihlavu do zápasu. Ta pak mohla během jedné minuty vyrovnat hned třikrát. Hanáky však fantastickými zákroky spasil gólman Buchta, když postupně vychytal Fulneka, Jungra a Mišuna. Sigma se tak přece jen radovala.

„Prohra mrzí. Minimálně na remízu jsme měli. Bohužel, neproměnili jsme šance a to rozhodlo," litoval Klusáček. „Měli jsme to dohrát ve větším klidu. Na kluky však padla deka pod tíhou, že musí. Naštěstí to ale ustáli," dodal Kalvoda.

Šesté kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 2:1 (0:0)
Branky: 56. Plšek, 60. Malec - 67. Mešanovič. Rozhodčí: Lerch - Mencl, Paták. ŽK: Radakovič, Ordoš - Kukol, Kryštůfek. Diváci: 4162
Olomouc: M. Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Cana (88. Šindelář), Plšek, Petr (80. Zahradníček) - Ordoš, Malec (70. Chorý). Trenér: Kalvoda
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Mišun - Marek, Šulek (46. Jánoš) - Vaculík (77. Fulnek), Jungr, Batioja (61. Mešanovič) - Dvořák. Trenér: Klusáček

Reklama

Související témata: