Hlavní obsah

Statistika: Dočkal si triumfem upevnil vedení mezi nejkreativnějšími hráči

Praha

Nejkreativnější hráči fotbalové ligy mají jasného lídra, který byl také jednoznačným vítězem Chance indexu v 9. kole. Svou pozici v celkovém součtu si upevnil sparťanský záložník Bořek Dočkal, který zvítězil s náskokem třinácti bodů. Do elitní desítky se dostali také dva zástupci Teplic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty během utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Sparty dokázali porazit Slovácko v šestnáctém vzájemném utkání v řadě a velký podíl na tom měl právě Bořek Dočkal. Reprezentační záložník přihrál na dvě branky Letenských a celkem nasbíral úctyhodných 41 bodů v Chance indexu. Do vápna Moravanů vyslal celkem deset přihrávek a celkem pět z nich skončilo gólovou akcí.

Sedmadvacetiletý tvůrce sparťanské ofenzivy tak upevnil své vedení v celkovém hodnocení. Se 152 body slušný náskok na spoluhráče Marka Matějovského, který na něj ztrácí čtyřicet bodů. Zkušený záložník se tentokrát do elitního výběru nedostal, zato Milan Baroš nasbíral dvě asistence během jedenadvaceti minut na hřišti a skončil s 27 body druhý.

O stříbrnou pozici se dělí se stejně úspěšným Jakubem Horou z Teplic.

Nejlepším a zároveň nejpřesnějším střelcem 9. kola se stal jablonecký Martin Pospíšil. Čtyřikrát vystřelil na branku soupeře a čtyřikrát trefil prostor mezi tyčemi. Nejvíce přesných přihrávek si připsal plzeňský František Rajtoral. Z osmdesáti sedmi jich bylo přesných hned šedesát osm. Nejvíce vyhraných soubojů má na svém kontě mladoboleslavský Ondřej Zahustel. Ze čtyřiceti jedna jich vyhrál dvacet dva.

Reklama