Hlavní obsah

Slávista Suchý je před testy v Tottenhamu nervózní

ŠPINDLERŮV MLÝN

Náročnou část zimní přípravy absolvuje ve Špindlerově Mlýně s fotbalisty Slavie Praha i sedmnáctiletý Marek Suchý, kterého brzy čeká zajímavá zkušenost. Jeho výkonnost zaujala manažery Tottenhamu Hotspur, kteří pozvali talentovaného fotbalistu na stáž. Suchý přiznává, že je před cestou do Anglie, která může ovlivnit jeho sportovní budoucnost, nervózní.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce Slavie Marek Suchý.

Článek

"Měl bych se tam jet podívat, ale termín ještě neznám. Předpokládám, že to bude mezi oběma soustředěními, asi tak na tři dny," řekl dnes novinářům Suchý, který byl o víkendu vyhlášen nejlepším starším dorostencem v republice. Na podzim se trvale usadil v základní jedenáctce třetího týmu současné ligové tabulky a nastupoval i v Poháru UEFA, kde Slavii čeká souboj třetího kola s Palermem.

Po soustředění v Krkonoších pojedou slávisté 23. ledna na týden za herní přípravou do turecké Antalye. Suchý si zřejmě předtím odskočí do anglického klubu, kde působí v roli náhradníka bývalý brankář Slavie Radek Černý.

Užívá si

"Nevím, co mě tam čeká, ale snad bych měl absolvovat i nějaký trénink s prvním týmem. Asi z toho budu vyjukaný, přece jen je to přední celek anglické ligy, ale doufám, že něco zajímavého uvidím a něčemu se přiučím," uvedl Suchý. Ještě před půl rokem vůbec nepřemýšlel o tom, kam až to ve fotbale dotáhne. "Dostal jsem se do ligy, myslím, že se mi docela daří, a tak si to užívám. Problémy s tím nemám, hlavu si s tím příliš nelámu," dodal.

Ve Slavii podepsal na podzim tříletý kontrakt a s případným odchodem do zahraničí nespěchá, i když se netají obdivem k italské a anglické lize. "Zatím nad tím nepřemýšlím. Myslím, že mám ještě dost času a navíc studuji," řekl student třetího ročníku jazykového gymnázia, kde se učí angličtinu a němčinu. Zkoušky dělá individuálně. "Vedení školy mi vychází vstříc. Nikdy moc dopředu nevím, kde budu, a tak si termíny dohaduji zvlášť," řekl Suchý.

Na lyžích patří k nejlepším

Zimní přípravu s prvním týmem Slavie absolvuje poprvé, ale na běžkách přesto patří k nejlepším. "Ještě loni jsem se připravoval s dorostem. Nyní absolvuji větší objem, větší zátěž, ale problémy mi to nedělá," tvrdí Suchý. Už v létě v Krkonoších výrazně zapracoval na fyzické kondici při cyklistických trénincích. "Má kondice se zlepšila a bylo to vidět i na hřišti. A to, že mi to na lyžích jde, je hezké, ale rozhodující je tepová frekvence. A tu musíme mít všichni na vysoké úrovni," řekl Suchý.

Ve Slavii má na starosti hudbu. "Muziku mám rád, jak slyším něco dobrého, tak si to hned stahuji. I tady mám počítač a reproduktory, jsou ve značné permanenci," uvedl mladý fotbalista.

Reklama

Související témata: