Hlavní obsah

Jarní body těší, chceme další zlepšení, říká jablonecký kouč Frťala. Hybše na Spartu nenasadí

Jablonec

V jarní části první ligy se fotbalisté Jablonce posunuli z devátého místa po podzimu až na šestou příčku tabulky. Nový trenér Zdenko Frťala se snaží vést tým k ofenzivnímu fotbalu. A zatím se mu to daří. Jablonečtí vstřelili ve třech zápasech sedm gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Zdeňko Frťala.

Článek

Čekali jste takovou produktivitu?

Chtěli jsme hlavně bodovat. Při pohledu na tabulku tam jsou rozdíly jednoho bodu mezi třemi týmy na pozicích, na kterých se pohybujeme. Takže po dalším kole to může být jiné. Budeme usilovat o to, abychom si umístění za nejlepší pětkou udrželi.

V domácím prostředí jste v obou odehraných zápasech vyhráli při zisku šesti bodů. Čemu tuto bilanci přisuzujete?

Nedokáži posoudit, jestli podáváme doma lepší výkony než na podzim, kdy jsem tady ještě nebyl. Chceme se dál zlepšovat a v tzv. tabulce pravdy se pokusíme co nejdříve dostat do plusových bodů.

Co pro tým znamená nedávný příchod levého obránce Matěje Hybše z pražské Sparty?

Tím, že přišel Matěj Hybš, mohl se Karavajev z místa levého beka, kde alternoval a lepil díru na této pozici, vrátit na pravou stranu obrany. Tento post je pro něj typický. A z kádru jsme uvolnili levého obránce Jakovleva do druholigového Varnsdorfu. Když jsem v lednu přicházel do Jablonce, nějakým způsobem jsme utvářeli hráčský kádr a po domluvě s Varnsdorfem jsme jim poskytli právě Jakovleva.

Jak to vypadá s případným startem Matěje Hybše v nedělním ligovém utkání na Spartě?

Jelikož je v Jablonci na hostování, tak proti Spartě hrát nemůže. S tím jsme ale do jeho angažování šli, takže jsme připraveni, že vybereme sestavu bez Hybše.

A kdo bude chytat za Jablonec?

Všichni tři gólmani Bárta, Hrubý i Valeš mají kvalitu. A s obsazením brankářského postu by neměl být problém.

Reklama

Související témata: