Hlavní obsah

Vedoucí Plzeň nezaváhala. Jihlava obrala Duklu, Liberec dobyl Příbram

Praha
Aktualizováno

Lídr nezaváhal, Plzeň v 21. kole fotbalové Synot ligy vyhrála 2:0 nad Bohemians 1905. Oba góly dal Michal Ďuriš, zaznamenal tak už 13. a 14. trefu v sezóně. Sobotní program nabídl i další čtyři zápasy. Příbram podlehla Liberci 0:1. Slovan tak bodově dostihl třetí Mladou Boleslav, která remizovala 0:0 na půdě Teplic. Slovácko hostilo v jihomoravském derby Brno a vyhrálo 2:1, Dukla padla s Jihlavou 0:1. V pátek se předehrávala střetnutí Jablonec - Ostrava (1:1) a Slavia - Zlín (1:0). V neděli od 15 hodin Olomouc hostí druhou Spartu, která na Západočechy ztrácí devět bodů, ale kromě duelu na Hané má k dobru i odložený duel s Duklou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

Plzeň to v tomhle kole dotáhla k desáté výhře v řadě. Bohemians 1905 přijeli na západ Čech s úspěšnou sérií v zádech, ale s vědomím, že ve Štruncových sadech vyhráli jen jednou - v říjnu 1996. A negativní bilanci nevylepšili. Navíc padli poprvé po devíti ligových kolech.

Ďuriš se dvěma zásahy osamostatnil v čele tabulky kanonýrů, odpoutal se od mladoboleslavského Magery i sparťana Lafaty.

Fotbalová Synot liga - 21. kolo
Pátek
Jablonec - Ostrava 1:1
Slavia - Zlín 1:0
Sobota
Příbram - Liberec 0:1
Branka: 41. Shala.
Dukla - Jihlava 0:1
Branka: 62. Hroššo vlastní.
Slovácko - Brno 2:1
Branky: 45. Havlík z pen., 82. Košút - 65. Mich. Škoda.
Teplice - Ml. Boleslav 0:0
Plzeň - Bohemians 1905 2:0
Branky: 36. a 56. Ďuriš.
Neděle
15:00 Olomouc - Sparta

Příbrami se v jarní části nedaří ani trochu. Z pěti zápasů získala pouhý bod, mužstvo navíc ani jednou neskórovalo - celkem už 456 minut. Liberec naopak vyhrál tři z posledních čtyř utkání a dotáhl se na třetí Mladou Boleslav, která má lepší skóre.

Svěřencům trenéra Pavla Tobiáše se v sestupovém pásmu ještě přitížilo, na předposlední Olomouc, kterou v neděli čeká těžká sparťanská překážka, má Příbram pětibodový náskok.

Mladá Boleslav veze z Teplic bod

Mladá Boleslav si po dvou výhrách v řadě připsala v Teplicích jen bod. Domácí, jimž i v sobotním utkání chyběl vykartovaný záložník Admir Ljevakovič, si přitom protáhli sérii bez vítězství na čtyři zápasy.

Slovácko navázalo na zisk cenného bodu, který vybojovalo před týdnem v Liberci. Před vlastními diváky zdolalo Brno a v tabulce se posunulo před něj na šesté místo.

Vzestup Dukly se zastavil. Postarala se o to čtrnáctá Jihlava, která po úspěchu v důležitém záchranářském souboji v Olomouci vyhrála i na Julisce a vzdaluje se od sestupové zóny.

Reklama