Hlavní obsah

V prvním poločase to nebyl můj tým, zlobil se kouč Baníku Petržela

Ostrava

Fotbalistům Bohemians 1905 stačilo v Ostravě k jistotě záchrany získat bod. Když ale domácí Baník mizerným výkonem především v prvním poločase nabízel všechny tři, Pražané jimi nepohrdli a odvezli si vítězství 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

„V prvním poločase to na hřišti nebylo moje mužstvo. Do zápasu jsme vstoupili chladně, i když jsme hráče upozorňovali, že když necháme soupeře na balónu, tak nás bude vodit. Neměli jsme odražené balóny a mohli jsme dostat klidně pět gólů," zlobil se kouč Baníku Vlastimil Petržela.

Ten se musel obejít bez slovenského středopolaře Lásika, jenž si na pátečním tréninku natrhl stehenní sval i bez dalších hráčů, kteří zůstali jenom na lavičce. „Museli jsme udělat změny, abychom některé hráče už odselektovali. Bylo to i na přání vedení klubu," přiznal Petržela.

Nepříznivé skóre ho ale donutilo sáhnout ke střídání už o přestávce. Baník hořel především na kraji obrany, kde si Mosquera si na své levé straně dělal, co se mu zlíbilo. „Baník chtěl kombinovat, ale měl v obraně obrovské díry. Mosquera byl neudržitelný a chystal hráčům gólovky, ti je ale zahazovali. Každé jiné mužstvo by dnes Baníku pořádně naložilo. Měli docela štěstí, že i my máme s koncovkou problém," popisoval trenér Klokanů Roman Pivarník.

Nemáme útočníky, posteskl si Petržela

Po prohraném poločase vyměnil domácí kouč oba krajní obránce a hra už jistě sestupujícího Baníku se razantně zlepšila. Domácí se dočkali i snížení z pokutového kopu, který po faulu na Jakuba Šašinku proměnil Hrubý. Přes značný tlak v následujících minutách to ale bylo vše, čeho Baník v předposledním ligovém utkání na domácím hřišti dosáhl.

„Museli jsme se v kabině na sebe o přestávce rozzlobit, protože takto se fotbal hrát nedá. Po změnách k tomu kluci přistoupili úplně jinak, začali hrát fotbal, kombinovat a zjistili, že to jde," líčil kouč Petržela.

„Věřil jsem, že z toho tlaku zápas ještě otočíme, ale bohužel nemáme útočníky. Když se podívám za sebe na lavičku, tak tam vidím šest beků. Střídal bych už za stavu nula jedna, ale nemám kým. Nemám nikoho na střed, ani do útoku - to je strašné," krčil rameny Petržela.

Reklama

Související témata: