Hlavní obsah

Nedávný kapitán Hanousek se na Julisce upsal až do roku 2019

Praha

Kapitánskou pásku sice na startu nové sezóny předal novici Šimůnkovi, nadále však zůstává důležitým článkem fotbalové Dukly. Záložník Marek Hanousek teď prodloužil smlouvu na Julisce o dva roky. Čtyřiadvacetiletý hráč tak bude v pražském klubu vázán až do června 2019.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Hanousek z Dukly (druhý zleva) se raduje z gólu proti Plzni.

Článek

Odchovanec Slavie se v prvním týmu Dukly objevil před sedmi lety. Postoupil s ní do první ligy, pak si vyzkoušel angažmá v mistrovské Plzni. Jako kapitán týmu působil celou minulou sezónu. A tím, že před pár dny předal pásku nově příchozímu Šimůnkovi, se na jeho významu pro tým moc nemění.

"Za trenéry jsme mužstvu napověděli, že bychom byli rádi, kdyby kapitánem byl jeden z nich. A Honza těsně vyhrál. Nadále však platí, že lídry budou oba dva," ujišťuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Bývalý reprezentant do 21 let v nejvyšší soutěži odehrál zatím 119 zápasů a vstřelil 13 gólů. "Přeju si hlavně zdraví a body. (úsměv) Nejsem typ hráče, který by chtěl měnit klub každý rok. Naopak. Navíc vedení se ke mně zachovalo velkoryse. K ambicím jsme za poslední roky měli hodně prohlášení. Teď chceme méně mluvit a více pracovat," říká Hanousek pro klubový web.

Rád by se dočkal velkého úspěchu. "Mám rád pohádky a líbí se mi ta plzeňská. Ze dna prvoligové tabulky s tisícovkou fanoušků na tribuně až do Ligy mistru. Věřím, že možné je všechno..."

Ze svého angažmá na Julisce nejvíc vzpomíná na první sezónu v nejvyšší soutěži. "Hráli jsme hezky fotbal, úplně stejný jako ve druhé lize. A vycházelo nám to i s lepšími týmy v té první. Soupeři nevěděli, jak nás bránit. Dnes už je to jiné. Kombinačně se snaží hrát více týmu a nás mají lépe nastudované. Musíme hledat nové cesty," uvědomuje si Hanousek.

Reklama

Související témata: