Hlavní obsah

Všichni rychle do tunelu! Rozvášněné fanoušky Sparty museli ze hřiště vyhnat těžkooděnci

Praha

Jeden malér větší než druhý. Fotbalisté Sparty v derby zcela po zásluze podlehli Slavii 0:2, vedení letenského klubu navíc může očekávat trest za nedůstojný závěr. Fanoušci letenského týmu hned po skončení zápasu naskákali na hřiště a rozběhli se směrem k hráčům. Zasáhnout museli policejní těžkooděnci, kteří pohlídali úprk obou týmů do kabin a výtržníky vytlačili zpátky do hlediště.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Po závěrečném hvizdu se několik desítek chuligánů ze sparťanského kotle dostalo na trávník a zahnat je museli těžkooděnci.

Článek
Fotogalerie

Bitva o Prahu se bez výtržností asi neobejde. Na začátku druhé půle rozhodčí Příhoda derby dvakrát přerušil kvůli slávistickému kotli - jednou byly důvodem dýmovnice a podruhé bitka s pořadateli, kterým museli přijít na pomoc policisté.

Zhrzení příznivci Sparty se zase ukázali hned po utkání. Na ploše se neuskutečnily ani tradiční televizní rozhovory, aktéři derby prchli před rozvášněným davem rychle do kabin.

„Jestli jsme měli strach? Ani ne. Bylo to rychlé. Navedli nás do tunelu a přes těžkooděnce jsme ani neviděli, co se na hřišti děje," líčí autor druhého slávistického gólu Jaromír Zmrhal.

Lafata se frustrovaným fanouškům nedivil

„Fanoušci nás povzbuzovali celý zápas, ale my jsme je zklamali. Není se co divit, že jsou zklamaní," krčí rameny sparťanský kapitán David Lafata.

Sešívaní tak přišli o bezprostřední děkovačku za velké vítězství. „Nevadí, udělali jsme si ji se zpožděním," dodává Zmrhal.

Letenští dost možná odstřelili svého trenéra. Fanoušci vtrhli na hřiště se skandováním „Ščasný ven!"...

„Já to ani nevnímal, psal mi to až kamarád," krčí rameny útočník Václav Kadlec.

„Nedaří se, teď se k tomu všichni musíme postavit jako chlapi," říká brankář Tomáš Koubek.

Reklama

Související témata: