Hlavní obsah

Dostálův fantastický zákrok asi zápas rozhodl, domníval se po výhře nad Brnem zlínský kouč Páník

Zlín

Zlínští fotbalisté naskočili v závěru podzimní části první ligy opět na vítěznou vlnu. Po nečekaném triumfu v Mladé Boleslavi využili dalšího zaváhání dosud druhých Středočechů v Jihlavě a díky těsné výhře 2:1 nad Brnem je v tabulce přeskočili.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

„Je to paráda. Se Zbrojovkou to ovšem byl hodně těžký zápas. Úvodních dvacet minut jsme se na hřišti hledali, ale nakonec jsme utkání za tři body zvládli," liboval si zlínský stoper Jakub Jugas, který v minulosti oblékal brněnský dres. „Se šesti hráči základní sestavy Zbrojovky jsem ještě nastupoval, mám v ní pořád řadu kamarádů. O to víc mě těší, že jsem teď byl na vítězné straně," usmíval se.

Trenér Zlína Bohumil Páník mínil, že velmi solidně zaplněné tribuny sledovaly hodnotný duel. „Bylo se na co dívat, hrálo se nahoru dolů. V prvním poločase jsme měli štěstí, že jsme přežili některé složité momenty před naší bránou, a nám se naopak povedlo vstřelit vedoucí gól. Po přestávce se nám už dařilo soupeřovu kombinaci mnohem lépe narušovat a vyráželi jsme k nebezpečným brejkům. Nakonec jsme byli o ten gól lepší. Především díky brankáři Dostálovi, který fantasticky chytil Polákovu dělovku. To asi zápas rozhodlo," měl za to Páník, jemuž ovšem přibyl na marodku se zraněným ramenem obránce Pazdera. „V pondělí budeme vědět víc. Snad to nebude nic vážného," doufal.

Rovněž kouč Zbrojovky Svatopluk Habanec se domníval, že moravská bitva nabídla kvalitní fotbal. „My jsme domácí možná co do počtu šancí i předčili, ale oni byli v koncovce efektivnější, a tak zvítězili zaslouženě. Nás momentálně trápí kvůli zraněním Litsingiho, Štohanzla či Přichystala křídelní hra, ale nechceme kvůli tomu brečet. Myslím, že ve Zlíně by byla mnohem spravedlivější plichta 2:2, avšak s tím už nic nenaděláme. Musíme se snažit ve zbývajících třech podzimních duelech uhrát co nejvíc," stanovil Habanec, podle něhož existuje naděje, že po reprezentační pauze bude mít už Štohanzla s Přichystalem na domácí utkání s Příbramí k dispozici.

Také brněnský kapitán Jan Polák litoval, že jeho mužstvo nezužitkovalo do poločasu několik nadějných brejkových situací. „Místo toho udeřili po centru z kraje hřiště Zlíňané, což je posadilo na koně. Po přestávce jsme hru otevřeli a bohužel jsme inkasovali podruhé. Opět jsme ukázali charakter a dokázali se gólem vrátit zpátky do zápasu, ale srovnat jsme už nestihli. Obrovská škoda mojí rány, kterou zlínský brankář skvěle vyrazil. Odjeli jsme ze Zlína s prázdnou, avšak ostudu jsme tady určitě neudělali. Se soupeřem, který je v tabulce podstatně výš, jsme odehráli minimálně vyrovnanou partii," byl přesvědčený Polák, který si sedmnáct minut před koncem řekl o vystřídání. „Měl jsem v týdnu nějaké problémy s nohou, bylo jasné, že nevydržím celý zápas," vysvětlil.

Reklama

Související témata: