Hlavní obsah

Teplice s Dovalilem, ale už bez testovaných stoperů

Teplice

Několik novinek nastalo na začátku druhé poloviny ledna v prvoligovém fotbalovém klubu FK Teplice. Svoje působení na Stínadlech zahájil nový sportovní ředitel Jakub Dovalil, který naposledy trenérsky působil v Emirátech. Ale v českém fotbale se už prosadil předtím jako hlavní kouč reprezentační „jedenadvacítky“, kterou mj. vedl i na závěrečném turnaji ME této kategorie v roce 2015 v Praze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Dovalil na archivním snímku.

Článek

Dovalila čeká v Teplicích manažerská práce na doplnění a případném posílení kádru, který opustili Lüftner (Slavia Praha), Dressler (hostování v Karviné), R. Hrubý (Baník Ostrava). První posilou je naopak Hyčka z brněnské Zbrojovky.

Nový sportovní ředitel by měl úzce spolupracovat s trenérem Danielem Šmejkalem. Hlavní snažení směřuje k získání stopera, jelikož testovaní hráči Ivan Ostojič a Nikita Baranov se podle vyjádření kouče neosvědčili v prvním přípravném duelu v Písku. Původně si je Tepličtí chtěli vyzkoušet ještě v jednom utkání, ale na pokračování testů se s hráči nedohodli, a ti tudíž tým opustili.

Tepličtí fotbalisté sehrají v rámci přípravy ve středu 18. ledna zápas na umělé trávě v pražských Satalicích s druholigovou Viktorií Žižkov. A bude to pro oba celky atraktivní konfrontace. Severočeši se poměří s mužstvem, jehož novým trenérem je David Vavruška, který v sezóně 2015/2016 vedl právě Teplice v I. lize. Následně byl v létě odvolán a po několikaměsíčním období bez výrazné trenérské činnosti přijal letos v lednu nabídku z Viktorie Žižkov. A zajímavostí je, že za Žižkov může proti Teplicím nastoupit i nová posila Ondřej Švejdík, bývalý hráč řady českých klubů včetně Mladé Boleslavi, pražské Dukly, pražské Sparty a Slovanu Liberec. Naposledy působil ve slovenské Žilině.

Reklama

Související témata: