Hlavní obsah

Néstor poprvé proti Dukle. Můj kámoš Hanousek po mně půjde, culí se Španěl

Praha

Téměř sedmdesát zápasů odkopal ve žlutém dresu Dukly. V sobotním podvečeru pozná pražské derby poprvé i z druhé strany. V zimě se z Julisky přestěhoval k nejbližším ligovým sousedům na Letnou a obléká rudý dres Sparty. „Jsem trochu nervózní,“ neskrývá s úsměvem španělský fotbalista Albiach Néstor. Zápas Sparta - Dukla se hraje od 18:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Sparťan Néstor Albiach (vlevo) v souboji o míč s Vladimirem Granatem z Rostova.

Článek
Fotogalerie

Letenští jsou po porážce v Jablonci v nepříjemné situaci. Potřebují se už chytit, na což nedávní spoluhráči nejsou podle Španěla úplně ideálním protivníkem.

„Nečeká nás lehký zápas. Z dob, kdy jsem tam působil, vím, že má Dukla na Letné vždy speciální motivaci. Uvidíme, jak to bude vypadat," říká Néstor v rozhovoru pro klubovou televizi.

Do Prahy dorazil v sezóně 2012/2013 a za Duklu odehrál 69 zápasů. Na Julisce má nadále spoustu dobrých přátel.

„Třeba kapitán Marek Hanousek je můj velký kamarád. Určitě si mě na hřiště bude dost všímat a asi i pro něj to bude zvláštní. Hráli jsme spolu několik let a jsme velcí přátelé. Uvidíme, zda to pro mě v sobotu bude příjemná zkušenost, nebo ne," přemítá Néstor.

Trenéři s ním konzultovali soupeře

Duklu z trenérů studuje asistent Stanislav Hejkal. Ptal se na ni samozřejmě i Néstora. „Chtěl jsem si ověřit, jestli jsou mé informace správné," usmívá se Hejkal.

Španěl ho ujistil, že se neplete. Julisku opustil teprve před třemi měsíci. „Víceméně tuším, kdo nastoupí, bude to hodně podobný tým jako ten, jehož jsem ještě byl součástí," očekává Néstor.

Kamarádství půjde stranou, Sparta nemá body na rozdávání. „Věříme ve vítězství, už proto, že hrajeme doma. A také kvůli porážce v Jablonci. Musíme vyhrát," uvědomuje si Španěl, který v sestavě zaujal Dočkalovu pozici.

Reklama

Související témata: