Hlavní obsah

Uhrin hráčům po zápase v Karviné spílal. Máme bod ze tří zápasů a nervy pracují, reagoval Magera

Karviná

Lukáš Magera v Karviné poprvé v této sezóně nastoupil od první minuty, a přestože mu utkání vyšlo, spokojený nebyl. Jeho gól znamenal vedení a naději na první tříbodový zisk. Nicméně další šance už neproměnil, v závěru domácí vyrovnali na 1:1 a připravili tak Mladou Boleslav o premiérové ligové vítězství v sezóně. „Měl jsem tam ještě dvě šance, ale Berky mi to chytil. Bylo by to hezčí, kdybychom měli tři body,“ přemítal vytáhlý útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Magera. Archivní snímek.

Článek

Po třech ligových zápasech jste stále bez výhry. Začínáte být nervózní?

Hráli jsme na úvod dvakrát doma a v obou případech prohráli. I tady bereme jenom jeden bod. Karviná není jednoduchý soupeř, ale je to škoda, byli jsme blízko. Musíme být nohama na zemi, pokračovat v práci a konečně získávat body. Přitom nehrajeme špatně, bohužel neproměňujeme šance. Kdybych alespoň jednu další příležitost dal, mohlo to být dva nula a hrálo by se nám lépe. Teď nás čeká Liberec, který musíme porazit.

Kouče nebo vlastně sportovního manažera Dušana Uhrina mladšího jste pořádně rozlítili. Při odchodu ze hřiště to od něj hráči pořádně schytali.

Není se asi čemu divit. Máme jeden bod ze tří zápasů, z toho dva jsme hráli doma, takže nervozita tam je a tlak na nás se zvyšuje. Nervy pracují. Máme hodně šancí, góly moc nedáváme a potom to nejsme schopni udržet. Musíme ty zápasy zvládat lépe.

Ještě čtyři minuty před koncem jste vedli, čím to, že jste to neudrželi?

Myslím, že jsme měli více podržet balón a nehnat se zbytečně za druhým gólem. Měli jsme to více mít pod kontrolou. Je vidět, že utkání, ve kterých vedeme jedna nula moc nezvládáme. Měli jsme přidat druhou branku a uklidnit se, nebo více držet balón.

Na hřišti jste už v tu chvíli nebyl, ale určitě jste sledovat situaci před vyrovnávacím gólem. Kde se stala chyba?

Fabi (Fabián) tam vyběhl s tím hráčem, balón se tam podivně poodrážel k soupeři a pak už šli do otevřené obrany a skončilo to gólem. Takové góle přesně dostáváme, z naší hlouposti.

Váš gól byl naopak velmi chytrý. V první šanci jste proti Berkovcovi neuspěl, podruhé jste ho už ale obstřelil přesně k tyči.

Cítil jsem, že tam mám toho protihráče a když budu střílet levou, tak mi to zablokuje. Tak jsem to sekl a mou slabší pravou nohou jsem to trefil. Moc pravou góly nedávám. Moc velká rána to nebyla, asi jsem to dobře umístil. Alespoň Berky to říkal. Mohlo to dnes dopadnou pro nás lépe.

Poprvé v lize jste se objevil v základní sestavě. Proč až ve třetím kole?

Měl jsem zdravotní problémy ze začátku, nehrál jsem ani jeden přípravný zápas v základu, protože jsem doháněl manko. Už jsme se na to, až naskočím od první minuty, docela těšil. Jsem rád, že jsem vydržel osmdesát minut a dal gól.

Jak na mužstvo zapůsobilo, že v týdnu skončil trenér Martin Svědík?

Moc jsme to v kabině neprobírali. Řešilo se to více v novinách. Nám bylo řečeno, že trenér Svědík skončil, ale důvod nevíme. Prý se to dozvíme, ale zatím se to řešilo jen v novinách.

Reklama