Hlavní obsah

Hübschman litoval po remíze svých chyb. Penaltu beru na sebe, kál se kapitán Jablonce

Teplice

Strhl na sebe velkou pozornost. Poté, co v 84. minutě Tomáš Hübschman povalil teplického útočníka Marka Červenku nařídil rozhodčí Radek Příhoda pokutový kop. Z něho se záložník Martin Fillo nemýlil a v severočeském klání srovnal na konečných 1:1. „Ztrátu dvou bodů beru na sebe,“ označil sám sebe za viníka dělby bodů kapitán Jablonce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Hübschman z Jablonce.

Článek

„Červenka se do mě dobře natlačil, byl jsem netrpělivý. Měl jsem víc počkat a nechat ho otočit. Prostě moje nešikovnost, hloupost," popisoval pětatřicetiletý Hübschman inkriminovaný moment. „Beru to na sebe, výsledek znamená ztrátu dvou bodů. To, že si odvážíme jen jeden místo tří, je vinou mojí chyby," byl si vědom svého podílu na inkasovaném gólu.

Zkušený stoper doufá ve střelecké probuzení dalších hráčů kromě „žolíka" Mihálika, který dal oba góly týmu v lize. „Třeba také střídající Mehanovič předvedl výborný lob a škoda, že míč skončil na břevně. Počítáme rovněž se Standou Teclem, že nám pomůže zkvalitnit útočnou fázi," poznamenal jablonecký kapitán.

Naopak teplický Martin Fillo si vyčítal neproměněnou šanci z prvního poločasu. „Byla tak obrovská, že jsem ji musel dát. Moc mě to mrzí, moje chyba. Kdybychom šli do vedení, přizpůsobili bychom tomu náš styl. A určitě by to bylo pro nás jednodušší," přemítal zkušený záložník.

Nakonec Fillo zařídil remízu z penalty po zmíněném faulu Hübschmana, ale spokojeností neoplýval. „Jen potvrdím hlasy z kabiny, že jsme ztratili dva body. Chtěli jsme moc vyhrát, a nakonec musíme být rádi za bod," mínil teplický tahoun.

Reklama

Související témata: