Hlavní obsah

Perná zkouška pro sešívané. Derby se Spartou hned tři dny po Maccabi

Praha

Během reprezentační přestávky potřebují nabrat hodně sil. Další pokračování klubové sezóny totiž bude pro sešívané pekelné. V sobotu 9. září fotbalisté pražské Slavie nastoupí v Olomouci, která má v tabulce jen o bod méně než Šilhavého tým. Ve čtvrtek 14. září pak červenobílí rozehrají skupinu Evropské ligy domácím duelem s Maccabi Tel Aviv - a hned tři dny po izraelském soupeři nastoupí v Edenu k velkému derby Sparta!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda (vlevo) ze Slavie a obránce Sparty Mario Holek během posledního derby v Edenu.

Článek

Fanoušci už mají jasno. Během čtvrtka byly stanoveny pevné termíny 7. ligového kola. K prvnímu derby pražských S v sezóně dojde v neděli 17. září. Slavia přivítá Spartu v Edenu od 18:00 v přímém televizním přenosu stanice O2 TV Sport.

V minulé sezóně žádný z rivalů nedokázal ve vzájemných zápasech zvítězit na svém stadiónu, ale celkově úspěšnější byla mistrovská Slavia, jež přenechala konkurentům z Letné jediný bod za dubnovou remízu 1:1. Na hřišti Sparty pozdější šampióni zvítězili před rokem 2:0.

Den k dobru proti sešívaným dostali další dva zástupci v Evropské lize. Až v pondělí 18. září dojde na vzájemný duel Plzně se Zlínem před kamerami ČT sport. Viktoria předtím nastoupí v Bukurešti proti FCSB a Ševci se utkají v olomouckém azylu s Tiraspolem.

Sedmé kolo tak bude roztažené do čtyř dnů. Dalším televizním utkáním ligového víkendu bude sobotní zápas Karviné s Olomoucí (ČT sport).

Program 7. kola:
Pátek 15. září:
18:00 Dukla Praha - Baník Ostrava,
18:00 Teplice - Bohemians 1905,
Sobota 16. září:
17:00 Karviná - Olomouc (ČT sport),
17:00 Brno - Liberec.
19:00 Slovácko - Mladá Boleslav.
Neděle 17. září:
15:00 Jablonec - Jihlava,
18:00 Slavia Praha - Sparta Praha (O2 TV Sport)
Pondělí 18. září:
18:00 Plzeň - Zlín (ČT sport).

Reklama

Související témata: