Hlavní obsah

Důrazný Fořt vrátil Slavii ztracenou pohodu

PRAHA

V neděli to chvíli na Strahově vypadalo hrozivě. Po dvou porážkách v řadě se čas, po který Slavia nedala v lize gól, blížil dvěma stovkám minut. O dvě dřív se však trefil Pavel Fořt. Za 11 minut přidal druhý gól a Slavii vrátil pohodu. Olomouc byla v neděli v podvečer na kolenou. S děravou obranou a sterilním útokem se body získat prostě nedají.

Foto: čtk

Útočník Slavie Pavel Fořt

Článek

"Po utkání s Jevlachem jsme se soustředili v tréninku na standardní situace a zakončení. Před utkáním se Sigmou nám trenér Karel Jarolím zdůrazňoval, abychom do standardek chodili nekompromisně. Hned ta druhá vyšla. Můj druhý gól jen potvrdil, že se vrátila pohoda. Lukáš Jarolím přidal třetí, ale mohli jsme jich dát ještě víc," liboval si autor dvou gólů Pavel Fořt a dodal: "Ze Strahova si už body nikdo neodveze, ať má, nebo nemá nového trenéra."

Stanislav Vlček si posteskl, že měl dát Olomouci gól. "Šance jsem na to měl. Nebylo to tím, že bych bývalé spoluhráče šetřil. Je vidět, že nejsou v pohodě. Bylo jen otázkou času, kdy jim dáme branku. Přišlo to poměrně brzy, proto mě dnes ty neproměněné šance tolik nebolí," řekl a k neodpískané penaltě dodal: "Obránce do mě vrazil zezadu. Rozhodčí mi ale tvrdil, že mě prý nemohl vidět..."

Hodně zklamaný odcházel z trávníku olomoucký obránce Roman Hubník. "Věděli jsme, že to bude těžké, přesto jsme udělali spoustu chyb v obraně. Nikdo nemohl čekat, že po dvou trénincích s novým trenérem se budou dít velké věci. Sestavu složil podle toho, jak se mu kdo ukázal na tréninku. Musíme se z toho dostat sami," konstatoval. O trénincích Vlastimila Petržely prozradil: "Nejsou tvrdší než s trenérem Paličkou. Spíš hrajeme na menším prostoru, hodně trénujeme s míčem. Snažíme se také pilovat kombinaci."

Reklama

Související témata: