Hlavní obsah

Teplice znovu ztratily body, Mareček zatím zůstává

TEPLICE

Trenér fotbalistů Teplic Vlastislav Mareček se podle zákulisních zpráv ve funkci udrží, i když už popáté ze sedmi kol jeho svěřenci inkasovali v posledních deseti minutách a přišli tak postupně o šest bodů. "Je to pro mě další velké zklamání, je to už poněkolikáté ztracený zápas v závěru," řekl po pondělním zápase se Spartou Mareček.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Teplický kouč Vlastislav Mareček sleduje z lavičky duel se Spartou.

Článek

"Co se dá dělat, abychom takto hloupě body neztráceli? Je to souhra několika věcí: psychické a fyzické připravenosti, stejně tak větších zkušeností, který při současných změnách v obraně tolik nemáme," připomněl trenér absenci zraněného Tomáše Hunala či vynucené střídání Martina Krmaše, který má zlomené obě ruce.

"Měli jsme ale štěstí jít sami naproti. Gól vznikl po standardce na půlící čáře, která nemusela vůbec být, kdyby Rilke míč před Homolou včas zahrál pryč," našel trenér klíčový okamžik vyhecovaného utkání, po němž teplická kabina spílala především Doškovi. Nejen proto, že vyrovnal, ale u všech zranění v domácím týmu byl právě on, byť vesměs nezaviněně.

Bílek: Hráli jsme příliš profesorsky

Sparťanský trenér Michal Bílek se v pondělí i přes bodový zisk netvářil spokojeně, jeho tým měl na Stínadlech prý vyhrát. Našel i rozdíl ve výkonu týmu v posledních dvou zápasech. Zatímco v Poháru UEFA na půdě Hearts vyhrál pražský tým jasně 2:0, v Teplicích vydřel remízu až v závěru.

"Zatímco v Edinburghu jsme odváděli po celých devadesát minut dobrou práci, zde jsme především před poločasem hráli příliš profesorsky. Nedostali jsme se do hry, chtěli jsme hrát všechny míče do nohy," zlobil se na své hráče letenský kouč, kterému se více zamlouval výkon po půli. "V druhém poločase se pohyb zlepšil, často jsme se dostávali ke střelbě, ale bod mě neuspokojil," prohlásil sparťanský kouč.

Do základní sestavy poslal i obě nové posily, shodou okolností bývalé teplické hráče Horvátha a Rezka. O něco lépe se dařilo Pavlu Horváthovi, který také rozehrál trestný kop před vyrovnávacím gólem. Se svým výkonem byl ale spokojen jen z poloviny.

Horvátha bučení nerozhodí

"Je vidět, že jsem ve Spartě teprve pár dnů. Potřebujeme si na sebe se spoluhráči ještě více zvyknout, navíc jsem toho v závěru měl docela dost, šlapal jsem vodu," vyprávěl věčný smíšek novinářům a přiznal, že zaslechl na svou adresu bučení teplických fandů. "S tím jsem se setkával i v Japonsku, to mě určitě nerozhodí," uvedl záložník.

Trenér Bílek připustil, že od obou nových posil v budoucnu čeká ještě více efektivity. "V některých ohledech byli platní, ale jsem s nimi spokojen tak napůl. Očekáváme od nich rozhodně více, s týmem si na sebe ještě musí zvyknout," řekl Bílek.

Reklama

Související témata: