Hlavní obsah

Statistika: Slávista a sparťan kralovali nejlepším běžcům

Praha

Rivalové se podělili o ocenění pro nejpilnější běžce 25. kola fotbalové HET ligy. Nejlepším maratóncem se stal záložník sešívaných Tomáš Souček, mezi sprintery dominoval rychlík Letenských Srdjan Plavšič. Ten dokonce předčil i zlínského rychlonožku Vukadina Vukadinoviče, který však předvedl nejvíc sprintů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič ze Sparty kraloval sprinterům.

Článek
Fotogalerie

Souček se ve společnosti nejběhavějších hráčů kola umísťuje se železnou pravidelností a své kondiční kvality potvrdil i na hřišti Liberce, kde nedávno hostoval. Tentokrát se ale U Nisy představil coby soupeř a v dresu Slavie tam při bezgólové remíze urazil 11 969 metrů, což bylo v 25. kole maximum.

Až za Součkem skončil hnací motor Slovácka Vlastimil Daníček, jenž podle InStatu naběhal 11 859 metrů. Pouze o 15 metrů méně pak urazil jeho týmový parťák Lukáš Sadílek, čtvrtou příčku bral slávista Jan Sýkora před pátým Guélorem Kangou ze Sparty.

Za zmínku stojí i celkově devatenáctý Srdjan Plavšič, který se navíc stal nejrychlejším hráčem kola. Urazil totiž hned 472 metrů ve sprintu, čímž jako jediný fotbalista překonal hranici čtyř set metrů. Spolu s ním pak místa v první pětce obsadili Lukáš Masopust (Jablonec), Vukadin Vukadinovič (Zlín), Jan Kopic (Plzeň) a Tomáš Wiesner (Liberec). Vukadinovič ale zase podnikl nejvíc sprintů. Konkrétně 34, tedy o pět víc než Plavšič.

Fyzicky nejnáročnější výkon kola předvedli slávisté, kteří v Liberci naběhali jako tým 116 233 metrů. A dařilo se jim i po stránce rychlostní, neboť více metrů ve sprintu než oni zaznamenali už jen fotbalisté Liberce (2190).

Reklama