Hlavní obsah

Auto s trenérem Jarabinským napadli v Číně fanoušci

PEKING

Fotbalový trenér Jozef Jarabinský se stal během svého působení v čínském klubu Tchien-ťin obětí útoku fanoušků soupeře. Ty rozběsnil jeden z Jarabinského svěřenců, jenž příznivcům domácího mužstva Chang-čou ukázal vztyčený prostředníček. Místní se pak pokusili vniknout do šatny a hosté museli prchat únikovým východem.

Foto: Baník Ostrava

Trenér Jozef Jarabinský

Článek

Podle dnešního vydání listu Beijing Times, které cituje agentura Reuters, se první část incidentu odehrála o přestávce sobotního ligového utkání. Rozcvičující se náhradník z Jarabinského týmu čelil zřejmě verbálnímu ataku domácích fanoušků a ukázal jim prostředníček, což je všeobecně vnímáno jako urážlivé gesto. Místní fanoušci poté začali na hráče házet odpadky a ještě více mu nadávat.

Rozjitřená atmosféra pokračovala i po zápase, který hosté vyhráli 3:1. Údajně několik tisíc fanoušků se shromáždilo před kabinou týmu Tchien-ťin a za pokřiků "Číslo 14, pojď ven!" a "Omluv se, Tchien-ťin" se pokoušeli dostat dovnitř.

Policie a bezpečnostní služba na stadiónu jim v tom však zabránily a provedly hostující hráče nouzovým východem k autobusu, jenž bez větších problémů opustil stadión. Podle listu však vůz s trenérem Jarabinským ataku neunikl, další podrobnosti však deník neuvádí.

Auto Jarabinského napadeno nebylo

Podle Jarabinského svědectví se vše ale odehrálo trochu jinak, protože domácí nováček nejvyšší soutěže nezvládl skutečnost, že prohrál. "Ale je pravda, že po zápase panovala hodně rozjitřená atmosféra a museli jsme dokonce dvě hodiny čekat v kabině, než se větší část davu rozešla," řekl Jarabinský spolupracovníkovi ČTK.

Ani informace o napadení Jarabinského vozu prý není pravdivá. "Ze stadiónu jsem totiž odjížděl do hotelu společně s mužstvem autobusem. A na hotelu už žádné komplikace nebyly, vše bylo dostatečně zabezpečeno policií," uvedl trenér, který je naprosto v pořádku.

Slovenský rodák Jarabinský trénuje v Číně od začátku kalendářního roku. Někdejší kouč Sparty Praha, jenž dříve působil ve Španělsku, Turecku i Řecku, získal roční smlouvu nezvykle v konkurzu, kterého se vedle něj v závěrečných kolech zúčastnily například i takové osobnosti jako Pierre Littbarski, Philippe Troussier či Oleg Romancev.

Reklama

Související témata: