Hlavní obsah

Fotbalová Sparta má dva Gluščeviče!

PRAHA

Jeden Gluščevič je málo, řekli si asi na Letné a kádr úřadujícího šampióna posílili o Vladimíra Gluščeviče, bratra útočníka Igora, který do Prahy zamířil počátkem léta. Třiadvacetiletý útočník podepsal se Spartou smlouvu na roční hostování s opcí.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Mladší bratr střelce první a dosud poslední branky Sparty v rozbíhajícím se ročníku přišel z černohorského klubu Mogren Budva a na Letné se bude rozkoukávat v rezervním týmu. Může se ale stát, že se v průběhu sezóny postaví na hrot 'rudého' útoku vedle svého slavnějšího bratra.

Vladimír není žádným útočným neviňátkem. Budvě k cestě mezi tamní elitu pomáhal už v ročníku 2001/02, kdy v druhé lize nastřílel osmnáct branek. V prvoligové sezóně přidal dalších dvanáct tref a brzy si vysloužil zájem bohatších klubů. Na jaře loňského roku byl dokonce blízko podpisu smlouvy s nizozemským Heerenveenem, ale z dohody nakonec sešlo.

Jeho střelecké zásahy však přesto nepomohly Budvě k záchraně; klub skončil na šestnáctém místě osmnáctičlenné ligy, z níž letos kvůli zeštíhlení sestupovalo šest celků. Se starším bratrem ho pojí nejen střelecké schopnosti, ale i fyzické parametry - měří 190 cm.

Reklama

Související témata: