Hlavní obsah

Ligu mistrů staví Petrouš i nad titul

PRAHA

Rychle odstavit z cesty fotbalisty Leotaru Trebinje, pak zvládnout dvě bitvy se silnou Celtou Vigo a konečně být v miliónové Lize mistrů. Obránce Adam Petrouš začíná v sestavě Slavie osmou sezónu a nejprestižnější soutěž je pro něj v žebříčku sportovních cílů nejvýše. I titul mistra, který jej v sezóně 1995/96 ve Slavii těsně minul, stojí až za ní!

Foto: www.slavia.cz

Adam Petrouš

Článek

"Za tu dobu ve Slavii jsem vyhrál jen dvakrát pohár," mrzí ho. Že by ve středu večer nastaly komplikace? To si před utkáním se soupeřem z Bosny a Hercegoviny nikdo ze slávistů nepřipouští. A Petrouš už vůbec ne:

"Již tam jsme mohli vyhrát 4:1! Chce to rychle rozhodnout, hned v úvodu," plánuje si pětadvacetiletý hráč. "Už jsme si je okoukali. Víme, co můžeme čekat."

Ovšem srovnat soupeře s některým z českých klubů, do toho se mu nechce. "Těžko říct, to nedokážu. Jejich hra je úplně o něčem jiném, hlavně produkují rychlejší fotbal," vypočítává střelec deseti ligových branek.

Nabídka z Ruska byla hodně lákavá

Petrouš už v kádru Slavie vůbec nemusel být, měl možnosti k přestupu. Vzduchem létala jména CSKA Moskva nebo francouzského Sochaux. Zvlášť nabídka z Ruska byla velmi konkrétní a lukrativní.

A obránce se třemi reprezentačními starty měl chuť na změnu. Chtěl po těch letech poznat jinou ligu, někam se výkonnostně posunout a také se finančně zabezpečit. "Jsem ve Slavii, nebudu o tom mluvit," říká nejprve nesměle otec šestileté dcery a takřka dvouletého syna.

Až po chvilce se o neuskutečněném přestupu trošku rozhovoří. "S podmínkami jsem souhlasil, byly hodně lukrativní. Nevím, na čem to ztroskotalo. Ale přestup vždy záleží i na jiných věcech," naznačuje hráč, který byl v centru pozornosti fanoušků před dvěma lety, kdy se měl senzačně stěhovat ze Slavie do Sparty. Z propírané změny dresu tehdy sešlo, ale na Petrouše se i tak sneslo hodně zloby. Takový přesun je mezi fanoušky považován za "zločin".

Že nešel do Moskvy, to ho pár dní mrzelo

Že sešlo i z angažmá v Moskvě, Petrouše dost mrzelo. Už vlastně počítal s tím, že je hráčem CSKA. "Rychle mě to ale přešlo. Stačilo pár dní," mávne rukou a přizná možnost, že tam nakonec přece jen skončí.

Hodně o tom napoví, zda Slavia poprvé v historii vkročí do Ligy mistrů. Když ne, šance na jeho přestup asi zesílí... Přednost by dal samozřejmě působení v některé ze západních zemí, ale když už do Ruska, tak jedině do Moskvy. "Jinam rozhodně ne. Byl bych rád, kdyby to vyšlo. Bude mi šestadvacet a už bych se také nemusel nikam dostat. Větší zájem je o mladé kluky, kterým je kolem dvaadvaceti a jsou perspektivní," má jasno Petrouš.

"Ale Liga mistrů je pro mě teď hlavní motivací. Musíme se tam dostat. I když to bude moc těžké," hlásí.

Reklama

Související témata: