Hlavní obsah

Zimní Tipsport Cup poprvé mezinárodní

PRAHA

Mezinárodní rozměr dostane zimní Tipsport Cup v Horních Počernicích. Na listině aktérů lednového turnaje, který už posedmé dotvoří kolorit české fotbalové zimy, je i slovenský účastník předkola tohoto ročníku Ligy mistrů MŠK Žilina. Nebude chybět ani Slavia, Liberec, Žižkov, České Budějovice, Jablonec, Bohemians a domácí Xaverov.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

České Budějovice se střetly s Bohemians i v rámci zimního Tipsport Cupu.

Článek

Klání osmi týmů přinese i další novinku. "Umělý trávník třetí generace bude včas připraven," potvrzuje šéf pořádající České fotbalové agentury Petr Pálka, že se na rozdíl od předešlých ročníků bude hrát na povrchu, který maximálně připomíná přírodní trávu.

Vicemistr Slavia se vrací do turnaje po delší době. "Trenér Beránek přislíbil, že utkání bude obsazovat realizační tým A-mužstva, a tudíž i patřiční hráči," předpokládá Pálka, že atraktivní pražský účastník, ale i další týmy, nebudou hrát s béčkem.

Pro Žilinu, kterou nyní vede bývalý trenér Xaverova Šimurka, bude turnaj startující 3. a končící 25. ledna součástí delší přípravy na českém území. "V druhé půli ledna plánují pobyt v Jizerských horách a odtud budou na zápasy do Prahy dojíždět," říká Pálka.

Reklama