Hlavní obsah

Trenér Lavička má navzdory špatným výsledkům důvěru vedení FC Sydney

SYDNEY

Trenér fotbalistů FC Sydney Vítězslav Lavička má navzdory tristním výsledkům podporu vedení klubu. Tým je sice v australské lize bez výhry na posledním místě, výkonný ředitel klubu Edwin Lugt však prohlásil, že předčasné propuštění českému kouči nehrozí.

Článek

"Vitjovi věříme a jsme přesvědčeni, že ještě dokáže sezonu zachránit," řekl Lugt listu Sydney Morning Herald. "Samozřejmě nejsme se situací spokojení, ale rozhodně nebudeme po pár špatných zápasech dělat unáhlená rozhodnutí," dodal

Podle Lugta za neutěšené postavení úřadujícího mistra můžou hlavně zranění klíčových hráčů. "Chápu, že po deseti kolech už lidé nechtějí slyšet výmluvy, ale například teprve v neděli (prohra 0:3 s Melbourne) měl Lavička k dispozici kompletní tým," uvedl funkcionář.

"Kdybychom hráli deset zápasů v nejsilnější sestavě, pak by to byl problém. Ale pravda je taková, že jsme měli hodně zraněných, a proto Vitjovi dáme šanci. Uvidíme, jak na tom budeme po dalších deseti kolech," přidal Lugt.

Lavička, který v minulé sezóně dovedl Sydney k titulu, má s klubem smlouvu do konce sezóny. Už nyní však vedení rozhodlo, že pokud tým nepostoupí do šestičlenného play off, kontrakt s bývalým koučem Sparty a Liberce neprodlouží. Sydney je momentálně na poslední, jedenácté příčce a na šesté místo ztrácí osm bodů.

Reklama