Hlavní obsah

Argentina v čele s Messim si s Albánií pohrála jako kočka s myší

BUENOS AIRES

Fotbalisté Argentiny porazili v generálce na jihoamerický šampionát, který od 1. července hostí, bez větších problémů 4:0 outsidera z Albánie. Hvězdou utkání v Buenos Aires byl nejlepší fotbalista světa Lionel Messi, jenž jeden gól dal a dva připravil.

Foto: Eduardo Di Baia, ČTK/AP

Lionel Messi byl nejlepším na hřišti.

Článek

Opora Barcelony Messi nahrál na první branku už v 5. minutě, kdy skvělým pasem vyzval ke skórování Ezequiela Lavezziho. Neapolský útočník mu přihrávku oplatil dvě minuty před přestávkou a Messi po jeho asistenci zvýšil.

"Lionel odehrál skvělý zápas, vytvářel šance a skóroval. Náš soupeř příliš neútočil a ani neměl moc míč, ale jsem šťastný, protože jsme předvedli všechno, co jsme trénovali," pochvaloval si argentinský kouč Sergio Batista.

Blýskl se i Tévez

Další dva góly jeho týmu vstřelili ve druhém poločase střídající hráči. Nejprve se v 75. minutě po další Messiho přihrávce trefil z ostrého úhlu Sergio Agüero a konečnou podobu výsledku dal Carlos Tévez, jenž se v reprezentaci představil poprvé od loňského listopadu.

Slabá Albánie, která se navíc na stadiónu Monumental představila bez svých největších osobností z předních evropských lig, si nevypracovala ani jednu šanci. Brankář Sergio Romero musel na zem pouze jednou v úvodu zápasu.

Šampionát Copa América se v Argentině hraje od 1. do 24. července a domácí budou usilovat o první vítězství od roku 1993.

Reklama

Související témata: