Hlavní obsah

Slávisté vyhrabali ze sněhu vítězství

PRAHA

Podvanácté vyhráli bývalí fotbalisté Slavie Praha tradiční silvestrovské derby, které se letos znovu hrálo na umělém povrchu v pražském Edenu. Slávisté porazili Spartu 8:4, přestože ještě v poločase vedl soupeř 2:1. Nejpilnějším střelcem se stal Pavel Řehák, autor tří branek vítězného týmu. Předzápas hráčů starších 50 let skončil remízou 2:2.

Článek

Na Silvestra v Praze už tradičně sněžilo a mokrý sníh hráčům všech kategorií značně stěžoval pohyb. Ještě v prvním poločase hlavního zápasu hráčů nad 35 let to vypadalo, že stejně jako před dvěma lety bude za delší konec tahat Sparta, která na Příložného trefu z penalty odpověděla brankami Bielika a Trvala, ale nástup do druhého poločasu měli slávisté drtivý.

V rozmezí tří minut zcela otočili průběh utkání a nakonec vyhráli zaslouženě o čtyři góly, zvláště pak díky výkonům nabuzeného Řeháka. Pro něj ani silvestrovský fotbálek nebyl velkou zábavou, ale především tvrdým bojem proti velkému rivalovi. Ani jemu, stejně jako sparťanovi Martinu Frýdkovi, který byl jedinou povolenou mladší posilou v rudém dresu, se však nedařilo při střelbě na zavěšenou láhev sektu. Většího potlesku se dočkal třiasedmdesátiletý slávista Jiří Nedvídek, nejstarší hráč na hřišti.

Většina hráčů a všichni diváci se však fotbalem především bavili a dvanáct branek jim nakonec přineslo odměnu za cestu do zledovatělého Edenu. Spokojené budou i děti z dětských domovů, k nimž prostřednictvím Nadace Václava Fischera poputuje příspěvek ve výši 20.000 korun, který zástupcům nadace předali pořadatelé.

Hráči nad 35 let
Sparta - Slavia 4:8
Poločas: 2:1. Branky: 17. a 44. Bielik (druhá z pen.), 19. Trval, 31. Kabyl - 27., 37. a 42. Řehák, 11. a 46. Příložný, 28. Hrdlička, 30. K. Jarolím, 45. F. Veselý ml. Rozhodčí: Zvonič - Petřík, Draštík. Diváci: 1800. Hráno 2x25 minut.
Sparta: Sova - Trval, Kabyl, Denk, Frýdek, Bielik, Bažant, Čabala, J. Berger st., Vrabec, J. Jarolím.
Slavia: Alert - Peclinovský, Hrdlička, K. Jarolím, Knoflíček, Řehák, Šimůnek, Medynský, P. Herda, Beránek, F. Veselý ml., Jeslínek, Čermák, Příložný, Klusáček.
Hráči nad 50 let
Sparta - Slavia 2:2
Branky: Bartoň, Lubas vlastní - Pešice, F. Veselý st. Rozhodčí: Damková. Hráno na 1x15 minut.
Sparta: Dyk - Vojta, Bartoň, Caudr, Slaný, Dyba, Kára, Stratil, Tintěra.
Slavia: Štícha - Zlámal, Čičatka, Nedvídek, F. Veselý st,, D. Herda, Morávek, Hlava, Pešice, Lubas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.