Hlavní obsah

Násilníky z Leicesteru jsou reprezentanti

CARTAGENA (Španělsko)

Z původních osmi fotbalistů anglického Leicesteru obviněných ze sexuálního obtěžování a napadení strávila noc za mřížemi ve španělské Cartageně nakonec šestice. Na svobodu se už ve čtvrtek dostali po zaplacení kauce Danny Coyne a řecký reprezentant Nikos Dabizas. Ostatní by měli v pátek předstoupit před soud.

Článek

Fotbalisté anglického klubu se ve sportovním komplexu v La Manze připravovali na další fázi boje o záchranu v Premier League. Ve čtvrtek osm z nich zadržela policie, protože tři Němky hráče obvinily, že vtrhli do jejich hotelového pokoje a násilím si chtěli vynutit sex. Zpráva z nemocnice hovoří o tom, že ženy měly po těle podlitiny.

Podle funkcionáře Leicesteru Paula Maceho všichni fotbalisté vinu popírají. Klub prý bere událost velmi vážně a zahájí vlastní vyšetřování. "Je to špatné pro Leicester i fotbal," dodal Mace. Zbytek mužstva už odletěl do Anglie, nejbližší zápas čeká tým až 13. března.

Za mřížemi přenocovali podle stanice BBC Matt Elliott, Keith Gillespie, Lilian Nalis, Paul Dickov, Frank Sinclair a James Scowcroft. Podle španělských zákonů má soudce 72 hodin na to, aby rozhodl, zda proti nim vznese obvinění.

Nejznámější z obviněných hráčů je 29letý záložník Keith Gillespie, jenž před odchodem do Leicesteru hrál za Blackburn a Newcastle. Navíc je stabilním členem národního týmu Severního Irska.

Reprezentační zkušenosti mají i obránci Matthew Elliott a Frank Sinclair. Oba dokonce hráli na mistrovství světa v roce 1998. Šestatřicetiletý Elliott reprezentoval Skotsko, o čtyři roky mladší Sinclair nastupoval v dresu Jamajky.

Pár zápasů ve skotském národním týmu má na svém kontě i 31letý útočník Paul Dickov, jenž hrál kdysi i za slavný Arsenal. Jediným Angličanem je tak mezi obviněnými útočník James Scowcroft, Lilian Nelis je Francouz.

Reklama

Související témata: