Hlavní obsah

Škorpil rozjíždí novou éru lvíčat

PRAHA

Neúspěch výběru kouče Wernera Ličky je minulostí, nadchází éra Ladislava Škorpila. Fotbalová jednadvacítka hraje ve středu v kompletním složení v Bratislavě první mezistátní utkání pod novým trenérem.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Trenér Liberce Ladislav Škorpil.

Článek

"Půjde o pokládání základů mužstva v boji s našimi bratry. Jsme v počátcích a chceme se dožít toho, že náš herní projev půjde stále nahoru," smál se Škorpil.

Tým se mu sešel na soustředění v Břeclavi prvně v plné parádě. Tedy i se všemi krajánky. Útočník Svěrkoš a záložníci Trojan, Limberský a Kolář mají být vedle Juna a Sivoka kostrou nově se tvořícího výběru, který má jednoznačný úkol: tentokrát nezpackat na podzim se rozjíždějící kvalifikaci a projít na evropský šampionát.

Všichni krajánci v základu

"Všichni kluci ze zahraničních klubů budou v Bratislavě v základní sestavě. Ze všech osmnácti hráčů bych jich chtěl na plac poslat v průběhu zápasu šestnáct," nastínil představu Škorpil.

Se všemi legionáři včera kouč usedl k osobním pohovorům, stejně jako to udělal již dříve s Junem. Na klíčové mladíky klade zvláštní důraz. A dnes se vrací do země, kde strávil v Dunajské Stredě několik trenérských sezón.

"Potkám spoustu přátel. Někdo tu federalizaci přece musí udržovat," žertoval dál Škorpil. Bude pro něj dnes důležitější výkon, nebo výsledek? "To jde ruku v ruce. Herní projev je předpoklad k výsledkům a gólové efektivitě. Musím říct, že se moc těším." Utkání na stadiónu bratislavského Internu začne v 15 h.

Reklama