Hlavní obsah

Německé fotbalisty povede Klinsmann

BERLÍN

Čtyři týdny po odstoupení Rudiho Völlera se německá fotbalová reprezentace nejspíš konečně dočká trenéra. Legendární útočník Jürgen Klinsmann oznámil, že přijme nabídku národního svazu a pokusí se pozdvihnout pošramocené renomé úřadujících vicemistrů světa. Do funkce by měl být jmenován v neděli.

Článek

Pro bývalou hvězdu Stuttgartu, Interu Milán a Bayernu Mnichov to bude první trenérské angažmá. Asistentem devětatřicetiletého Klinsmanna se má stát Holger Osieck, který pomáhal Franzi Beckenbauerovi na mistrovství světa v roce 1990, kde německý tým i s Klinsmannem získal titul. Funkci manažera národního týmu prý převezme další bývalý kanonýr Oliver Bierhoff.

Nový kouč by měl mužstvo připravit na světový šampionát, který za dva roky uspořádá právě Německo. "To bude nejdůležitější sportovní událost, jaká Německo bude v příštích 40 letech hostit," prohlásil Klinsmann, který se po ukončení kariéry dosud věnoval sportovnímu marketingu.

K národnímu týmu má prý zvláštní vztah. "Vždy to byl můj druhý domov, zvlášť když jsem působil v zahraničí," dodal bývalý hráč Tottenhamu, Monaka a Sampdorie Janov.

Němečtí funkcionáři dlouho marně hledali nového trenéra, až došli k překvapivé volbě. V minulých týdnech odmítli jejich nabídku Ottmar Hitzfeld či Otto Rehhagel, kouč evropských šampionů z Řecka.

Reklama

Související témata: