Hlavní obsah

Do asijského semifinále jdou Bahrajn a Čína

ČCHENG-TU/PEKING (Čína)

Fotbalisté Bahrajnu a Číny se stali prvními semifinalisty asijského šampionátu. Bahrajn ve čtvrtfinále zdolal Uzbekistán až v penaltovém rozstřelu, domácí Číňané si v Pekingu před 62 tisícovkami diváků poradili s Irákem 3:0. O postup do finále se Bahrajn utká s vítězem zápasu mezi Japonskem a Jordánskem, na Čínu čeká úspěšnější z duelu Korea - Írán.

Článek

Domácí fotbalisté Číny se ujali vedení už v osmé minutě, na potvrzení vítězství ale museli čekat až do závěrečné desetiminutovky, ze hry už ale v nervózním závěru gól nepadl. V 81. minutě proměnil Čeng Č' pokutový kop a v nastaveném čase si pak penaltovou exekuci úspěšně zopakoval.

Po prvním pokutovém kopu atmosféra na hřišti zhoustla a v 84. minutě se strhla bitka dvaceti fotbalistů poté, co irácký záložník Munír nakopl jednoho ze soupeřů. V první nastavené minutě pak brankář Ahmed Alí udeřil v pokutovém území čínského útočníka a vyprovokoval tak další rvačku. Dostal za to červenou kartu a Čeng Č' druhou šanci k penaltě.

Bahrajn měl k vítězství blíž už v základní hrací době, když ve druhém poločasu díky dvěma gólům Hubaila otočil nepříznivý stav na vedení 2:1. Tři minuty před koncem si ale Šišelov vynutil prodloužení. V něm gól nepadl a ke slovu přišly pokutové kopy. Rozhodnutí padlo při čtvrtém pokusu Uzbeků, kdy Košelev vystřelil mimo branku. Bahrajn na penalty vyhrál 4:3.

Mistrovství Asie - čtvrtfinále:
Čína - Irák 3:0 (1:0)
Branky: 8. Chao Chaj-tung, 81. z pen. a 90. z pen. Čeng Č'. ČK: 90. Ahmed Alí (Irák)
Bahrajn - Uzbekistán 2:2 po prodl. (2:2, 0:0), na pen. 4:3.
Branky: 71. a 77. Hubail - 60. Gejnrich, 87. Šišelov.

Reklama

Související témata: