Hlavní obsah

Bohemians chtějí vyřešit dluhy prodejem hráčů

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha musí řešit kritickou finanční situaci a splatit dluhy svým věřitelům. Druholigový klub tak nejspíše rozprodá některé své hráče. Pokud totiž do 30. listopadu nesplatí své pohledávky přijdou o tři body v tabulce. Výkonný ředitel Michal Vejsada v úterý prohlásil, že pokud by k odečtu došlo, vyhlásí konkurz a z klubu odejde.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Bohemians asi vyřeší kritickou finanční situaci prodejem hráčů.

Článek

Pro tradiční tým je to v momentální neutěšené situaci další těžká rána. "Nebudu čekat, že nám svaz bude odečítat body, já do toho budu cpát peníze a nakonec nás ze soutěže vyloučí. To raději skončím hned," prohlásil Vejsada.

Proto se v hodině dvanácté rozhodl pro poslední záchranný pokus. Své věřitele v týdnu obeslal dopisy, ve kterých každému nabízí možnost, jak dluhy urovnat. I když Vejsada tvrdí, že řada smluv je neplatná a Bohemians by tak nic platit neměli.

Bohemians dluží Teplicím 308 tisíc korun za pronájem stadiónu ze závěru sezóny 2002/2003. "Nabízíme jim jednoho hráče podle jejich libovolného výběru. Tím bychom dluh umořili," uvedl Vejsada.

Druholigovým Pardubicím musí Bohemians podle rozhodnutí arbitrážní komise zaplatit kolem pěti miliónů korun. Důvodem je dosud nezaplacený přestup brankáře Pavla Raby, za který narostlo vysoké penále. "Pardubicím jsme řekli, že zaplatíme 1 260 000 korun. Tedy původní částku, za kterou Raba do Bohemky přestupoval. Nebo jim Rabu vrátíme a navrch přidáme dva naše hráče," řekl Vejsada.

Dluží i trenérům

Klub dluží podle arbitráže i bývalým trenérům Karolu Dobiašovi a Zdeňku Hruškovi dohromady 939 tisíc korun. To odpovídá jejich dvanácti měsíčním platům. Vejsada je však ochoten uhradit pouze tři měsíční mzdy.

Bývalý brankář Bohemians Kamil Čontofalský si podle smlouvy dál dělá nárok na byt 4+1. "Bylo to tehdy v dodatku smlouvy, který je podle nás neplatný. Ale jsme připraveni Čontofalskému nabídnout byt 3+1 v Černé v Pošumaví," dodal Vejsada.

Do pátku bude čekat na odpovědi svých věřitelů. "Víc v téhle chvíli už prostě udělat nemůžu," tvrdí Vejsada. Pokud se svými dodatečnými návrhy neuspěje, počítá s vyhlášením konkurzu. "Na začátku prosince půjdeme na kobereček na disciplinárku a tam nám vezmou tři body. Pak vyhlásím konkurz a končím," dodal Vejsada.

Bohemians mají od července zablokované přestupy a nesmí registrovat žádné nové hráče. Dokud nezaplatí dluhy, nemohou do klubu přicházet hráči a navíc jim hrozí odečet bodů. Nejprve jim disciplinární komise vezme tři, poté bude pokračovat stejnou sankcí až k součtu dvanácti bodů. Bohemians může v nejhorším případě potkat i vyloučení ze soutěže.

Reklama